EKONOMİ

Batman’ın gündemi, konut fiyatları…

Batman’da fahiş rakamlara yükselen konut fiyatları, gündemin en çok konuşulan ve tartışılan konularından biri oldu.

Batman’ın gündemi, konut fiyatları…
17-08-2023 16:50
17-08-2023 16:00
BATMAN
Google News

BATMAN, EV FİYATLARINI KONUŞUYOR

Yazarımız Recep Kavuş’un Batman’da Daire Fiyatları Neden Uçuşta başlıklı yazısı, konut piyasasında yaşanan sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. Müstakil dairelerin 5 milyon TL, apartman katlarındaki dairelerin 2,5–4 milyon TL arasında satışa sunulduğu Batman’da, gazetemizin okurları da yaşanan sıkıntıyla ilgili tespitlerini paylaştı.

KONUT FİYATLARI NEDEN YÜKSEK?

Mimari ve statik proje, zemin etüdü, temel kazılması, inşaat işi, ısıtma, soğutma ve tesisat işi, kanalizasyon teknik alt yapı harçları, otopark harcı, kaldırım ve asfalt ücreti, hafriyat döküm harcı, elektrik aboneliği, su aboneliği, inşaat ruhsat ücreti, Mimarlar Odası harcı, peyzaj projesi ve SGK işyeri dosyaları derken, Batman’da konut fiyatları, fahiş rakamlara yükseldi.

DAİRELERİN TEMELDE YARI FİYATA SATILIP, İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA İKİ KATINA SATILMASI, FAHİŞ RAKAMLAR ORTAYA ÇIKARIYOR

Konut fiyatlarındaki artışta, arsa ve daire spekülatörlerinin etkisi de gündeme düştü. Temelde yarı fiyatına satılan dairelerin, inşaat bittikten sonra iki katı fiyata satılması, fahiş rakamların ortaya çıkmasında asıl etkenler olarak gösterildi. Daire satışına sınırlama getirilmesi gerektiğini savunan Yazarımız Kavuş “Arsa ve daire spekülatörlüğü yaparak servetine servet katanları durduracak yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

OKURLARIMIZ DA TESPİTLERDE BULUNDU

Emlak sektöründeki sorunla ilgili görüşlerini paylaşan bazı okurlarımız ise “Batmanda TOKİ 3-4 parça şeklinde yapıldı ama sayı olarak az. Yanlış imar ve planlama etkisi var. Hastane, okul, yol, su, internet, doğalgaz hizmeti nedeniyle Kültür, Gültepe, Belde gibi semtlere talep arttı. İpragaz, Petrolkent, Bağlar gibi semtlere karşı güvenlik kaygısı var. Bu yüzden kentin sadece bazı bölgelerine rağbet oluşuyor. İluh Deresi ıslah edilse ve kentsel dönüşüm uygulansaydı, bu bölgeler de rağbet görür ve konut fiyatları düşerdi” tespitlerini bizimle paylaştı. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Turan
Turan 8 ay önce
Batman milleti kadar vicdansız bi milleti daha gelmez yer yüzüne bir inşaatçı olarak söylüyorum bunun binaların yüzde 90 nı depreme dayanıksız dir ve işçilerin hakkını yiyiyorlar SSK zaten giriş ve çıkış yapıyorlar SSK adı var ama kendisi yok çalışiyon karşılığı yok iki kuruş para alacan enaz 20 defa gidip geliyon anca aliyorsun kaliteli işçilik istiyorlar ama dandik malzeme getiriyorlar gelde kaliteli çaliş
Osman
Osman 8 ay önce
Konut sorunu tüm Türkiye’de var.ama en büyüğü batmanda olmasının nedenin (1ncisi)iki koyunu gitmesini bilmeyen sonradan para gören bazı kişilerin inşaat işlerine girmesi.(2 cisi) tefeci,ve bazı kumarcıların inşaat işlerine girmesi.hepsinin ortak yanı aç gözlüklü.bir koyup on almak.Tabiki milette kazığa seviyor.sevmiyoruz diyorlarsa iki ay kimse konut satın almasın,çakallar piyasadan kaçar konutlar hak ettiği değerde alınır.ama nerdeeee.
Zeki saka
Zeki saka 8 ay önce
Kenar mahallelerde kentsel dönüşüm şart oldu ben Batman'ın yerlisiyim zemini en sağlam huzur eski iloh yeşil tepe gibi evler çok eski onları yıkıp belediye yapı yaprak bir daire eski evlere dört daireleri evi olmayanlara ucuz verilmelidir .
Cafer ALAN
Cafer ALAN 8 ay önce
19 mayis mahallesi Şehit Öğretmen Ortaokulu'nun arka bahçesi torbacıların nakliye deposu olmuş. Bu mahallelerde eğitim bitik. Lütfen bu konuyu gündem yapın.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete