Ana içeriğe geç

Batman’ın su sorunu için kritik görüşme

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, beraberindeki heyetle birlikte DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın’ı ziyaret etti.

Batman’ın su sorunu için kritik görüşme
1 / 2

SİLVAN BARAJI’NDAN BATMAN’A SU GETİRİLECEK

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi; İl Başkan Yardımcısı Mensur Müjdeci, Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut, Beşiri İlçe Başkanı Hasan Okay ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Ata İşcan ile birlikte Diyarbakır’da DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın’la bir araya geldi. Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri, Batman’ın uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılaması hedeflenen Silvan Barajı projesi oldu. Batman Belediyesi’nin proje bilgilerine göre Silvan Barajı’ndan sağlanacak suyun, Batman merkez, Hasankeyf, Beşiri ve bağlı yerleşimlere ulaştırılması planlanıyor. Proje kapsamında günlük 300 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi ve isale hattı öngörülüyor. Suyun cazibeli sistemle taşınması sayesinde enerji maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.

2 MİLYON 350 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK

Ziyarette Silvan Barajı ve sulama tüneli çalışmaları da değerlendirildi. DSİ’nin daha önce paylaştığı bilgilere göre Silvan Barajı’nın tamamlanmasıyla 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisinin sulama imkânına kavuşması hedefleniyor. Ayrıca 13,2 kilometrelik Silvan Sulama Tüneli’nin bölgedeki tarımsal üretime katkı sağlaması bekleniyor.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Batman’ın su, sulama ve altyapı ihtiyaçlarını ilgili kurumlara iletmeye devam edeceklerini belirten İl Başkanı Hüseyin Şansi, kent için yürütülen projelerin yakından takip edileceğini ifade etti. Şansi ve beraberindeki heyet, görüşmenin ardından DSİ 10. Bölge Müdürü Zafer Akın’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

 

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle