GÜNDEM

Batman liman kent oluyor

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Kardeş Oda Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir ilke imza atıyor. Batmanın liman kenti olması için yeni proje hazırlıkları başlatıldı.

Batman liman kent oluyor
17-10-2023 19:46
17-10-2023 19:47
BATMAN
Google News

OVİT TÜNELİ KUZEY-GÜNEY SEVGİ YOLU

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı Geçidi’nde geçen tünel Rize’yi Erzurum’a bağlıyor. 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli’nde tek tüpte ulaşım kontrollü olarak 2018 yılında geçiş verilmeye başlandı.

RİZE BATMAN ARASI ORTALAMA 2 SAAT DAHA AZALIYOR

Rize- Erzurum –Batman arası ulaşımı kolaylaştırmak ve mesafeyi kısaltmak için yeni sevgi yolu projesiyle Batman Liman Kent olmaya hazırlanıyor. Rize’nin İYİDERE Lojistik Genel Merkezi limanı projesiyle Genel kargo, dökme yük, konteyner yükü ve Ro-Ro taşıma olmak üzere yılda toplam 13 milyon ton kapasitesi ile Karadeniz havzasında büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacak. Özellikle İran'ın kuzey eyaletlerinin Dubai limanlarını kullanarak yaptığı 25 milyar dolarlık ithalatını bir aydan 15 güne indiren bir alternatif olması çok büyük bir avantaj sağlayacak. Bu özelliğiyle bölgenin ve ülkemizin deniz ticaretinden aldığı paya büyük katkı sağlayacak. Bu amaçla Rize ve Batman arasında ticaret akışı daha da hızlanacak ve Batman’ın ekonomik olarak cazibe kent olması sağlanacak. (BATSO Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete