Ana içeriğe geç

BatRay için özel ekip geldi

BatRay Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ilk etabı olan 10 kilometrelik güzergâhında incelemelerde bulunmak üzere Batman’a gelen Devlete Demir Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Özdöner ile TCDD Proje Etüt Müdürü Dr.

BatRay için özel ekip geldi

EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRMEKTE KARARLIYIZ

Ziyarette, BatRay’ın Batman’ın ulaşım ihtiyaçlarına sağlayacağı katkılar, entegrasyon olanakları ve planlanan güzergâh üzerine detaylı görüşmeler gerçekleştirildi. Vali Canalp, Batman’ın ulaşımda çağ atlamasını sağlayacak bu projenin şehrin geleceğine yapılacak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirterek “BatRay ile hem kent içi hareketliliği artırmayı hem de vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanına kavuşmasını hedefliyoruz. Kurumlarımızla uyum içinde çalışarak bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.

SAHA İNCELEMESİ YAPILDI

Heyet, Vali Ekrem Canalp’ın himayesinde yürütülen BatRay Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında Batman Ulaşım Ana Planı ve raylı sistem çözümlerine yönelik kapsamlı saha incelemesi yaptı. Vali Yardımcısı Caner Culukar ile Batman Belediyesi Ulaşım Müdürü Sabahattin Direk ile birlikte 10 kilometrelik güzergahta teknik incelemelerde bulunan Genel Müdür Özdöner, mevcut demiryolu hattının geçtiği tüm bölgeleri değerlendirerek projenin uygulanabilirliği konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

 

 

Okur görüşleri
2 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster2 yorum
Serhat ramanlıCevap verBildir

Sn vali lutfen yapacaksanız valiliğin butcesinde yapın belediye hizmetleri kulanılan butceyi kulanmayın

BülentCevap verBildir

İsmi PETRAY olsa daha güzel olmazmıydı..??

Daha fazla yükle