Ana içeriğe geç

Çamlıtepe’ye alternatif yol açılıyor

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, artan trafik yoğunluğu ve yeni yerleşim alanlarının açılması nedeniyle Çamlıtepe bölgesinde alternatif yol çalışmalarına başladı.

Çamlıtepe’ye alternatif yol açılıyor

YENİ GÜZERGÂHLAR AÇILIYOR

Mevcut yolların yetersiz kalması üzerine başlatılan çalışmayla, vatandaşların kullanımına yeni güzergâhların kazandırılması hedefleniyor. Çamlıtepe, Tilmerç ve Körük mahalleleri arasında bağlantı sağlayacak yolun, bölgedeki ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacağı ifade edildi.

BİN 600 METRE UZUNLUĞUNDA YOL

Kazı işlemleri tamamlandıktan sonra yolun dayanıklılığını artırmak amacıyla blokaj, stabilize, alt temel ve temel tabakaları halinde dolgu işlemleri uygulanıyor. Çalışmalar kapsamında yapılacak yolun 1.600 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olacağı bildirildi.

BİNLERCE TON MALZEME KULLANILIYOR

Fen İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, projede 40 bin metreküp kazı ve 14 bin 80 ton dolgu malzemesi kullanılacak. Çalışmalar, 1 loder, 1 silindir, 1 greyder, 1 JCB, 1 sulama arazözü ve 15 kamyon ile sürdürülüyor.

Okur görüşleri
1 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster1 yorum
Halis AslanCevap verBildir

Bu yol tam olarak ne zaman bitecek? Bari yağışlardan önce bitse....

Daha fazla yükle