ROPÖRTAJ

Cezmi Ersöz, Sonsöz’e konuştu

“Otoriteye baş kaldıran bir insanım”

Cezmi Ersöz, Sonsöz’e konuştu
14-06-2023 17:55
14-06-2023 18:55
Google News

Ünlü Şair Yazar Cezmi Ersöz, öğrencilerle buluşmak üzere geldiği Batman’da Gazetemiz Sonsöz’e konuştu. Genel Yayın Yönetmenimiz Hatice Türkan’ın sorularını yanıtlayan Ersöz,

90’lı yıllarda gazeteci olarak görev yaptığı Batman’ın, çok hızlı değişim ve dönüşüm içerisine girdiğine dikkat çekti. Gazetemizin de köşe yazarlığını yapan ünlü yazar Elif Yıldırım ile birlikte Batman’a gelen Cezmi Ersöz, yeni çıkacak eseri hakkında ilk kez Sonsöz’e konuştu.

90’LI YILLARDAN BUGÜNE BAKINCA, GELİŞMİŞ BİR BATMAN GÖRÜYORUM

-90’lı yıllardan bu yana Batman’a gelip giden isimlerden birisiniz. Nasıl bir Batman görüyorsunuz?

Dünden bu güne Batman’ı anlatan Ersöz “90’lı yıllardan beri bölgeye gidip gelirim, zaten ben de Urfalıyım, bölgeyi çok severim. Bugün Bilgi Ağacı Kişisel Gelişim Kursun davetiyle Batman’a geldim. Minik öğrencilerimizle söyleşi yaptık. Depremzedeler yararına düzenlenecek olan etkinliğe katılacağım. Bu etkinlikle 25 bin öğrenciye kurs sağlanacak. KAHEV’in düzenlediği Çocuk Festivaline katıldım. Doğrusu 90'lı yıllarından buraya bakınca çok gelişmiş bir Batman görüyorum”

KARAMSARLAR, BİR ŞEY ÖĞRETEMEZLER

-Karamsarlık ve melankoli, yaşam biçiminiz mi?

Ben karamsarlığı kabul etmiyorum, umutsuzluğa varmak belki, hepimiz yalnız kalacağız. Bunun rahatlığı var bende. Evet, bu böyle olacak biliyorum ama genel olarak baktığımızda yani siyasal olarak baktığımda politik olarak baktığımda biraz melankoliğim ama karamsarlık değil. Şimdi karamsarlığa bakın yanlış anlamayın. Karamsarlar bir şey öğretmezler bir şeye katkı sunmazlar, harekete geçmezler. Şey derler aman yapacağım da ne olacak ne değişecek. Bu ahkam kesmeler bu davranışlar tembellik bana göre. Ama bana melankolik diyebilirsiniz”

-Yeni eser hazırlığınız var mı?

“Evet. İlk defa Sonsöz’le paylaşayım. Seçim nedeniyle biraz erteledim ama on güne kadar çıkıyor. Gönül Eczanesi adında bir roman olacak

Kendinizi tek cümle ile anlatır mısınız?

“Haksızlıklara karşı otoriteye karşı her zaman baş kaldıran bir insanım. Bir kere şu var insan değişir duyguları değişir her şeyi değişir dünyası değişir ama bende değişmeyen tek şey otoriteye karşı durmam. Otoriteye dayanamıyorum. kim olursa olsun, sağdan gelsin soldan gelsin, yukarıdan gelsin, aşağıdan gelsin, fark etmez ben rahatsız oluyorum ve otoriteyi kabul edemiyorum” (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete