GÜNDEM

Elektrik şirketinden kritik uyarı

DEPSAŞ Enerji, hizmet sağladığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde abonelerinin yüzde 80’inin fatura borcunun bulunduğunu ve şirketin toplam alacak miktarının 16 milyarı aştığını duyurdu.

Elektrik şirketinden kritik uyarı
12-08-2023 15:50
12-08-2023 15:51
Google News

  Borcu bulunan sulama birlikleri ve büyük tüketimli abonelerin biriken borçlarından dolayı kesme işlemi yapılacağını belirten DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, yapılan uyarılara rağmen borcunu ödemeyen aboneler hakkında hukuki işlem başlatılacağını, elektriklerinin kesilip, aboneliklerinin feshedileceğini açıkladı.

TARIMSAL SULAMA BORÇLARI BİRİKİYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde 2.2 milyon aboneye hizmet veren DEPSAŞ Enerji, ödenmeyen elektrik faturalarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Hizmet bölgesindeki 6 ilde tarımsal sulama abonelerinin yüzde 80’inin ödenmemiş fatura borcu olduğuna dikkat çeken DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, “Bölgemizdeki ödenmeyen elektrik borçları artık sürdürülemez bir noktaya ulaştı. Şirket olarak temel faaliyet ve hizmetlerimizi yerine getirmekte bile zorlanır hale geldik. Özellikle Şanlıurfa ve Mardin’deki tarımsal sulamadan kaynaklı ödenmeyen elektrik borçları, tüm bölgedeki elektrik tedarik hizmetlerimizi olumsuz etkilemeye başladı” dedi. (DEPSAŞ Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Serdar Bey
Serdar Bey 9 ay önce
Nasıl oluyor, fatura tarihinden 20 gün sonra ödemeyi yanlışlıkla unutsak elektriğimizi kesen şirket, nasıl bu kadar alacaklı anlamış değilim.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete