Açıklamada konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, yaşanan olayı derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek parti ve belediye kültürü açısından şiddet potansiyeli barındıran hiçbir tutuma müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti. Bu tür saldırılara izin vermeyeceklerini kaydeden Çelenk, “Gerekli bütün tedbirler alınacak, bütün konuşmalar yapılacak ve biz bir daha böyle bir nedenle bir arada olmayacağız” dedi.
Eşbaşkan Ay, saldırıyı kınadı
Saldırıyı kınayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emin Ay ise olayın sıradan ya da münferit bir durum olarak ele alınamayacağını belirtti. Saldırının doğrudan Bismil halkının iradesine ve demokratik siyasete yönelik olduğunu vurgulayan Eşbaşkan Ay, şunları söyledi: “Bunu hiçbir zaman kabul etmedik, asla da kabul etmeyeceğiz. Bu tür tutumlara asla geçit vermeyeceğiz. Arkadaşımıza, halkımızın iradesine ve halkın yönetimine yönelik bu tür saldırılara asla izin vermeyeceğiz. Herkes çok iyi bilsin ki, bu saldırı demokratik siyasetedir. Biz bu olayı sıradan, münferit bir olay olarak görmüyoruz. Yanıtımız çalışma ve demokratik siyasetle olacaktır. Bu zorbalık karşısında yanıtımız barışı savunmak olacaktır.”
‘Bu mesele münferit bir mesele olarak ele alınamaz’
Yerel yönetimlerin demokrasinin temeli olduğunu hatırlatan Eşbaşkan Ay, demokrasinin olmadığı yerde barışın tesis edilemeyeceğini, barışın olmadığı yerde de özgürlüğün olamayacağını belirterek şöyle devam etti: “Özgürlüğün olmadığı yerde onurlu bir yaşam yoktur. Barış ve Demokratik Toplum Sürecinde böyle bir olay asla kabul edilemez. Bismil halkı onlara en büyük cevabı verecektir. Gücümüz halkımızdır. Halkın gücünden daha büyük bir güç yoktur. Herkes bilsin ki halkımız siyasetine, mücadelesine, iradesine sahip çıkacak; kimsenin iradesine el uzatmasına izin vermeyecektir.”






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir