SPOR

“Hayallerimin peşinden koşuyorum”

**17 Yaşında EMS Yapı Sivaspor ile ilk Süper lig maçına çıkan Batmanlı orta saha oyuncusu Yunus Emre Konak, gazetemize verdiği röportajında Batmanlı yetenekli sporculara seslendi; “Ben hayallerimin peşinden koşuyorum. Sizler de pes etmeden çalışın. Daha yolun başındayım. Hedefim; Avrupa’da oynamak” dedi.

“Hayallerimin peşinden koşuyorum”
15-08-2023 11:23
15-08-2023 12:26
BATMAN
Google News

YUNUS EMRE KONAK KİMDİR?

Sivasspor takımında Orta Saha mevkinde 72 sırt numaralı forma giyen Yunus Emre Konak, 10 Ocak 2006 tarihinde dünyaya gelmiştir. 8 Yaşında Batman Tüpraşspor’da futbola başladı. Tüpraşspor antrenörü Hamit Demir ile antrenmanlara başlayan Demir, ardından Batman Belediyespor ve EMS Yapı Sivasspor’a transfer olmuştur. 181 cm boyunda olan Yunus Emre Konak, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 1 maça çıkan Yunus Emre Konak, 1 sarı kart ve 0 kırmızı kart görmüştür.

“72 SIRT NUMARAYI GURURLA TERLETECEĞİM”

Emekli bir babanın 5 çocuğundan biri olan Yunus Emre Konak, 12 yaşında Batman’ın İpragaz mahallesinden çıkıp, Sivas’ın yolunu tuttuğunu belirterek; “Hayallerimin peşinden koşmak için 12 yaşında ailemi bırakıp Sivasspor’un tesislerine yerleştim. Hem spor lisesi okuyordum hem de Sivasspor’un altyapısında antrenmanlara çıkıyordum. 5 yıldır Sivasspor altyapısında yılmadan, pes etmeden mücadele ederek 17 yaşında Süper ligde oynamayla tanıştım. U 18 Milli takımında da forma giyiyorum. Gururla memleketimi 72 sırt numaralı formayı başarıyla terleterek temsil edeceğim.”

"AVRUPA'YA GİTME HAYALİM VAR"

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un alt yapıdan yetiştirdiği ve bu yıl A takım ile antrenmanlara çıkan genç futbolcu Yunus Emre Konak, hedefinin Avrupa olduğunu söyledi. Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un alt yapıdan yetiştirdiği ve bu yıl A takım ile antrenmanlara çıkan orta saha elemanı genç futbolcu Yunus Emre Konak, yeni sezon öncesi kulübü ile çıktığı hazırlık maçlarında performansıyla dikkatleri üzerinde topladı. Son olarak Sivasspor'un kendi evinde hazırlık maçında oynadığı Kayserispor maçının 27'nci dakikasında attığı golle dikkatleri üzerine çeken Konak, Sivassporlu taraftarlarında beğenisini topladı.

“ÇOK HEYECANLANDIM”

Batmanlı tek Süper Lig oyuncusu Yunus Emre Konak; “Profesyonel olduğum için heyecanlıyım. Servet hocayla da aramız iyi. Bizim için de inşallah iyi bir sezon geçer. Futbolculuk hedeflerime yavaş yavaş ilerliyorum. Avrupa'ya gitme hayalim var. Hazırlık maçında attığım gol nedeniyle de çok gururlandım. Servet Çetin hocam başta olmak üzere diğer hocalarımla iyi bir iletişim halindeyiz. Samsunspor maçı ilk Süper lig maçımdı. Çok heyecanlıydım. Maç sonrası hocamın bana desteği ve morali beni daha çok mutlu etti. Takım arkadaşlarım ve yönetici ağabeylerim bana sürekli destek oluyorlar. Bana emek ve destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete