Karpuz fiyatları cep yakıyor

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte manav tezgâhları hareketlenirken, bazı ürünlerdeki yüksek fiyatlar vatandaşın bütçesini zorlamaya başladı. Batman’da özellikle karpuz fiyatları dikkat çekti.

Karpuz fiyatları cep yakıyor

HENÜZ YERLİ ÜRETİM YOK, FİYAT YÜKSEK

Mart ayında henüz yerli üretimin başlamamış olması nedeniyle karpuzun kilosu 80 TL’ye kadar yükseldi. Doğal köy ürünleri satan bazı işletmelerde görülen bu fiyat, dar gelirli vatandaşlar için ulaşılması güç bir tablo ortaya koydu.

BİR KARPUZ 400 TL’YE ULAŞIYOR

Ortalama 5 kilogramlık bir karpuzun toplam maliyeti 400 TL’ye kadar çıkarken, vatandaşlar yaz aylarında fiyatların düşmesini umut ediyor. Yüksek fiyat etiketleri karşısında birçok kişi karpuz alımını ertelemeyi tercih ediyor. Manav esnafı ise önümüzdeki aylarda yerli üretimin artmasıyla birlikte karpuz fiyatlarının düşmesini bekliyor. Vatandaşlara bu süreçte alternatif ve mevsimine uygun ürünleri tercih etmeleri öneriliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Ertan bacanak
Ertan bacanak 4 ay önce
Şart mı karpuz yemek yani ????