EĞİTİM

KENDİ MATEMATİK KİTAPLARINI HAZIRLAYACAK

Batman Fen Lisesi ve Fatma Aliye Fen Lisesi, 7 ülkede gerçekleştirilen DR MATH projesine dahil oldu. Batman Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden matematik öğretmeni Gamze Öztürk’ün de kurucu olduğu proje kapsamında öğretmen ve öğrenciler, matematik kitabı hazırlayacak.

KENDİ MATEMATİK KİTAPLARINI HAZIRLAYACAK
04-01-2021 18:59
Google News


PROJE, MATEMATİĞE İLGİYİ ARTTIRACAK
Projeye ilişkin bilgi veren Batman Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selen Soylu “Projemiz 9. sınıf öğrencilerinin matematiğe yaklaşımını ele alırken, 21. yüzyıl bilişsel davranışlarını hedeflerine ekleyerek 2023 vizyonunun gerektirdiği şekilde teknolojinin matematik dersine entegrasyonunu içermektedir. Öğrencilerimiz, kendi matematik kitaplarını yazarken matematiğe olan sevgilerini ve ilgilerini de dâhil edecekler. Projemizin sonunda öğrencilerimizle 21. yüzyıl dijital yaklaşımlarını içeren bir matematik kitabı çıkacaktır. Bu ürün hem uzaktan eğitim sürecinde hem de yüz yüze eğitimde kullanılabilecek dijital içerikli bir ders materyalidir. DR MATH projesi 7 ülke, 19 rehber öğretmen ve 115 öğrenci ile birlikte yürütülmektedir. Bu ülkeler Türkiye, Azerbaycan, Ürdün, Romanya, İspanya, Portekiz ve Moldova Cumhuriyeti’dir” dedi.

YABANCI ORTAKLARLA KOORDİNASYON SAĞLANACAK
Projenin kurucularının, Batman Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden matematik öğretmeni Gamze Öztürk ve Azerbaycan Lankaran, 7 nomreli tam ortaokulundan matematik öğretmeni Arzu Malikova olduğunu belirten Soylu “Yine ilimizden Batman Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Selen Soylu ve Fatma Aliye Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Zehra Kayaalp’ın projenin ortağı olduğu, yabancı ortaklarla iletişimi ve koordinasyonu sağladı bu projenin ilimiz eğitim-öğretimine katkı sağlayacağı aşikârdır.  Projede bulunan tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar dileriz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete