OLAYIN ETNİK BİR BOYUTU BULUNMUYOR
Haberlerde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, şüpheli polis memuru B.N.'nin eşinin de Mardin nüfusuna kayıtlı olduğu ve eşinin anne ve babasının Batman'da ikamet ettiği öğrenildi. İncelemelerde, polis memuru ve ailesinin Kürtçe konuşulmasına karşı herhangi bir rahatsızlık duymadığı ve olayda iddia edildiği gibi bir saik bulunmadığı anlaşıldı.
ANLAŞMAZLIĞIN KAYNAĞI KOMŞULUK TARTIŞMASI
İl sınırları içerisinde görev yapan polis memuru B.N. ile komşusu Işık ailesi arasında yaşanan kavganın, aynı apartmanda oturmaları nedeniyle gürültü ve komşuluk ilişkilerinden doğan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edildi.
DAHA ÖNCE DE ADLİ MERCİLERE YANSIMIŞ
Polis memuru B.N.'nin, yaşanan süreçte komşuları tarafından kendisi ve ailesine yönelik gerçekleştirilen "darp, tehdit, hakaret, mala zarar verme ve silah teşhiriyle tehdit" iddialarıyla daha önce 3 kez adli mercilere şikâyette bulunduğu ve konunun zaten yargıya intikal etmiş olduğu öğrenildi. Eşinin memleketi olması sebebiyle Batman'a yerleşen polis memuru B.N.'nin, komşularıyla yaşadığı bu husumet ve olaylar nedeniyle tayin dilekçesi vererek şehirden ayrılma talebinde bulunduğu bildirildi.





Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir