Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih ve nakil süreçlerinin tamamlanmasının ardından herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için yeni yerleştirme süreci başlıyor.
BAŞVURULAR 17-26 AĞUSTOS’TA
Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, 17-26 Ağustos 2026 tarihleri arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurabilecek. Başvurular, il ve ilçe sınırları içerisindeki okulların boş kontenjanları doğrultusunda değerlendirilecek.
BATMAN’DA KOMİSYON GÖREV YAPACAK
Batman’da öğrencilerin eğitim hayatlarına devam edebilmeleri amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin, belirtilen tarihler arasında velileriyle birlikte Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün giriş katında hizmet verecek Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna başvurmaları gerekiyor. Başvuruların ardından öğrenciler, okullardaki boş kontenjanlar dikkate alınarak uygun ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için başvurularını 17-26 Ağustos tarihleri arasında yapmaları önem taşıyor.






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir