Basın açıklamasını Mühendis Tek-Sen Bayındırlık Sendikası Genel Başkan Vekili Aşkın Çelik okudu. Çelik, sendikal mücadelenin yalnızca genel merkezlerde değil, işyerlerinde ve sahada da sürdürüldüğünü belirterek kamu görevlilerinin sendikal haklarını özgürce kullanabilmesi gerektiğini söyledi.
“TAKDİR YETKİSİ SINIRSIZ DEĞİL”
Kamu idaresinin sendikalar karşısındaki tutumunun tarafsızlık, eşitlik ve objektiflik ilkelerine uygun olması gerektiğini belirten Çelik, idarenin takdir yetkisinin sınırsız olmadığını ifade etti. Sendikal hakların idari yorumlarla sınırlandırılmasına ve mevzuatta yer almayan şartların sendikal faaliyetlerin önüne engel olarak konulmasına karşı olduklarını belirten Çelik, sendikal tercih nedeniyle kamu görevlilerine farklı uygulama yapılmaması gerektiğini vurguladı.
“HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”
Batman’da yaşanan somut bir olayla ilgili gerekli idari ve hukuki başvuruların yapıldığını açıklayan Çelik, konunun ilgili mercilere taşındığını ve hukuki sürecin başlatıldığını kaydetti. Sendikanın temsilci ve üyelerinin karşılaştığı sorunlarda gerekli girişimleri sürdüreceği belirtildi.
“SADECE KANUNUN BANA TANIDIĞI HAKKI İSTİYORUM”
Basın açıklamasında konuşan Mühendis Tek-Sen Bayındırlık Sendikası Güneydoğu Anadolu 01 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi ve Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görevli Jeoloji Mühendisi Ercan Tekin ise yaşadığı idari sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, haftada bir günlük sendikal izin hakkının kendisine önce verildiğini, daha sonra ise görev yaptığı ilde sendikanın şubesinin bulunmadığı gerekçesiyle geri alındığını ileri sürdü. Aynı sendikanın başka bir ilde görev yapan yöneticisine söz konusu hakkın devam ettiğini belirten Tekin, mevzuatta böyle bir şart bulunmadığını savundu. Daha önce hakkında tesis edilen bir işlemin Batman İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ifade eden Tekin, benzer bir uygulamanın yeniden yaşandığını öne sürdü. Tekin, “Ben sadece kanunun bana tanıdığı hakkı ve eşitlik istiyorum” dedi. Sendika yönetimi ise sürecin takipçisi olacaklarını ve üyelerinin hakları için gerekli idari ve hukuki başvuruları sürdüreceklerini açıkladı.





Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir