GÜNDEM

 “5 endüstriyel alan yapıyoruz”

Salih Mutlu Taziye Evi’nde Hilal Mahallesi Sakinleri ile bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, Mahalle Muhtarı Resul Karakuş’tan mahallenin taleplerine ilişkin bilgi aldı.

 “5 endüstriyel alan yapıyoruz”
26-10-2023 17:02
26-10-2023 17:28
BATMAN
Google News

ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVANCILIK YAPILMASI DOĞRU DEĞİL

Kanalizasyon tıkanıklıklarıyla ilgili sorunlar üzerine değerlendirme yapan Vali Canalp “Normal şartlarda, şehir hayatının olduğu yerde hayvancılık olmaz. 17 mahallemizde bu şekilde hayvancılık faaliyeti var. Çünkü insanlar şehirde şehirle ilgili eğer işleri bulamazsa köyü, şehre taşımak zorunda kalıyor. Şehirde iş imkânı varsa insanlar neden şehirde hayvancılık yapsın? Batman’ın temel problemlerinden biri budur. Kent merkezindeki hayvancılığın çok değişik yansımaları var. Kanalizasyon hatlarının sürekli tıkanıyor olması da bunlardan biri. Çünkü hayvansal atıklar kanalizasyon hattını tıkıyor. Batman'da beş yeni endüstriyel alan yapacağız. Bunlardan 3’ü OSB olacak, 2’si küçük sanayi tarzında olacak. İnsanlar artık şehir merkezinde hayvancılık yapmak zaruretini hissetmeyecek. Çünkü işleri olacak” dedi.

“YERLEŞİK PLAN HAZIRLANIYOR”

yerleşik plan hazırladıklarını belirten Vali Canalp “Hem kent merkezinde hem de köylerde altyapı ve üst yapıyla ilgili talepler var. Yerleşik plan dışında yapılan konutların devlete maliyeti bazen on katı buluyor. Yani köylerde de artık yerleşik düzenin belli bir kurala, kaideye bizim oturtmamız lazım. Şu anda İl Özel İdaremiz köy yerleşik planlarını hazırlıyor. İl Genel Meclisimizin onayına sunacağız. Köylerimizin de yerleşik alanları belli olacak. Köylerde yapılaşma yapacağımız yerleri tespit edeceğiz. Bunların sınırları olacak ve yapılaşma buralarda olacak. Yani evin, okulun, caminin, yolun belli olacak” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete