YAŞAM

Batman’da 17 yıl aradan sonra aynı kâbus

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu. Kenti etkisi altına alan sel baskını, Seyitler Mahallesinde kerpiç evin yıkılmasına neden oldu. Olayda, çok sayıda ev ve işyeri hasar görürken, nene ve 3 torunu ise hayatını kaybetti.

Batman’da 17 yıl aradan sonra aynı kâbus
20-11-2023 18:56
22-11-2023 09:25
BATMAN
Google News

 SAĞANAK YAĞIŞ, FELAKETE DÖNÜŞTÜ

Batman’da gece boyunca etkili olan sağanak yağış, felakete dönüştü. Kentin birçok noktasında sel ve su baskınları meydana geldi.

EKİPLER SAHAYA İNDİ

Sel felaketi nedeniyle Batman Belediyesi İtfaiye Ekipleri, UMKE Ekipleri, AFAD, Emniyet ve Jandarma Arama Kurtarma TİM’leri gece boyunca sahada çalışma yaptı. Su baskını nedeniyle trafikte mahsur kalan sürücüler ve vatandaşlar, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

OKULLARDA DERS ZİLİ ÇALMADI

Sel felaketi nedeniyle Batman’da eğitime 1 gün ara verildi. Kurum ve kuruluşlarda ise hamile ve engelli personeller, idari izinli sayıldı.

ESNAF, DÜKKÂNLARINI KAZMA KÜREKLERLE TEMİZLEDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kentteki acı tablo, gözler önüne serildi. Kentin kenar semtlerinde ev ve işyerleri sular altında kaldı. Mahalleli kadınlar, kazma ve küreklerle sokaklarını temizlemeye çalıştı. Esnaf ise pazar tezgâhlarını çamurdan kurtarmak için ter döktü.

60 VATANDAŞ, YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) Basın Toplantısı düzenledi. Kent merkezinde metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirten Vali Canalp, 60 vatandaşımızın kamu kurum misafirhanelerine yerleştirildiği bilgisini verdi.

KERPİÇ EV YIKILDI, NİNE VE 3 TORUNU YAŞAMINI YİTİRDİ

Seyitler Mahallesi'nde 7 kişilik Güner Ailesinin ikamet ettiği kerpiç ev yıkıldı. Sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ve torunları 5 yaşındaki İsrafil Güner, 1 yaşındaki Birgül Güner ile 3 yaşındaki Asenat Güner’in cansız bedenleri, arama kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çamur bataklığından çıkarıldı. Anne Aysun Güner ağır yaralanırken, baba Muhyettin Güner ise iki çocuğunu kurtarabildiğini belirtti.

SEL FELAKETİNDE ÖLENLER TOPRAĞA VERİLDİ

Seyitler Mahallesi'nde sel sularına kapılarak ölen nene ve 3 torunu,  Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze törenine, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu katılırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da baba Muhyettin Güner’i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

KENTTE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Batman’da sel felaketinin yaşandığı semtlerde iş makineleriyle çalışmalar başlatıldı. Çamur bataklığına dönen noktalarda ekipler, ev ve işyerlerindeki su birikintilerini temizliyor.

17 YIL SONRA AYNI KÂBUS…

Yaşananlar, Batman’da 2006 senesinde meydana gelen, ev ve işyerlerinin yıkılmasına ve 12 kişinin ölümüne yol açan sel felaketini anımsattı. Batmanlılar 17 yıl aradan sonra aynı kâbusu yaşadı. (Necdet Çakır)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete