GÜNDEM

SELE KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK

Vekili Ekrem Canalp, Batman’da ağır hasara ve 4 vatandaşın ölümüne yol açan sel felaketi sonrası gazetecilerin karşısına çıktı.

SELE KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK
20-11-2023 23:22
21-11-2023 09:13
Google News


Sel felaketlerine karşı alınacak önlemleri masaya yatırdıklarını belirten Vali Canalp “DSİ Bölge Müdürümüz ziyaretimize geldi.  Uzun vadede yapılacak afet planlama çalışmalarını görüştük.

Temel olarak Batman’ın yerleşim yeri, Batıraman Dağlarından gelen, dere ve çaylardan akan suların birleşip şehir merkezine ulaştığı noktada bulunuyor. Dereler kuru bile olsa sel geldiği zaman can kayıp ve maddi hasara yol açıyor. Batıraman’dan toplanıp merkeze gelen sular var. Kuru derelerde DSİ, İluh Deresinde olduğu gibi beton kanal çalışması yaparak güvence altına alacak. Bu sel felaktinde risk oluşturmayan ancak başka zamankarda risk teşkil edebilecek kuzey hattında sulama kanalı var. Buralarda paralel kuşatma kanalı yapılacak, sular Batman’a gelmeden İluh Deresi ve Batman Çayına akıtılmak suretiyle risk önlenecek. Batman Belediyesi olarak afetten etkikenen bölgelerde imar planı 11 bin 500 dön alanı kaplıyor. Bu yapıların kaldırılması, bu alanların meskenlerden bağımsız planlanması öngörülmektedir” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete