SİYASET

 “Balpınar’ı yaşanabilir bir belde yapacağız”

Polis Memuru iken görevinden istifa eden Ahmet Güzel, Balpınar Belde Belediye Başkan Adaylığı için AK Parti’ye müracaatını yaptı.

 “Balpınar’ı yaşanabilir bir belde yapacağız”
25-12-2023 16:30
25-12-2023 16:27
BATMAN
Google News

Gazetemiz Sonsöz’ü ziyaret eden Güzel, Balpınar Beldesi için hazırladığı projeler hakkında bilgi verirken “Beldemizin dört mahallesinde ortak hayvan kullanım alanı olan ve mevcut hali ile verimden uzak olan köy meralarımızın içinden geçen yolların kaldırılması, mera sınırlarının belirlenmesi, doğal çim alanlarının ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Dere kenarlarında çalışma yapmak, mevcut kum ocaklarının köyümüzün üzerindeki olumsuz etkilerini kaldırarak belde insanımızın yararına sunulması, hedeflerimiz arasındadır. Belediyemizin kurumsal bir kimliğe kavuşması için gerekli çalışmaları yapacağız. Belediyemizin, kimseyi ayırt etmeden tüm ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım sağlaması için düzenlemeler yapacağız. Taziye evlerimizin eksikliklerini giderecek, belediyemiz bünyesinde aş evi kurularak belediye çalışanlarına öğlen yemeği verilmesi ve taziye evine yemek gönderilmesini sağlayacağız” dedi.

EVLENENLERE DÜĞÜN HEDİYELERİ VERİLECEK

Beldede evlenecek her çifte düğün hediyelerini takdim edeceklerini belirten Güzel “Belde öğrencilerine ve Batmana giden her öğrencimize destek olacağız, ulaşım sorunlarını çözeceğiz. Başarılı öğrencilerimizi takip edecek ve desteleyeceğiz. Beldemizde faaliyet gösteren spor kulüplerini destekleyecek, beldemizi üst liglerde temsil edebilecek mücadeleci bir futbol takım oluşturacağız. Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli olarak tarım ve sera bölgesi olan beldemizde ürün çeşitliliğin artırılması, pazarlama konusunda çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. Şehir girişleri aynadır, bu düşünceden hareketle belde girişine ışıklandırma, yürüyüş yolu ve trafik ışıkları kuracağız. Balpınar ile Segirka Mahallesi arasında bisiklet yolu oluşturacağız. Beldemizde suç oranlarını azaltmak için emniyet ve jandarma ile gerekli çalışmaları yapacağız. Madde bağımlısı gençlerimizin tedavisini sağlayacağız. Balpınar ve Segirka, Semale Mahallemizin yollarının kesiştiği alanda Midyat taşı ile saat kulesi ve kavşak sistemi kuracağız. Bankalarla görüşerek beldemize bankamatik sistemi kurulmasını sağlayacağız. Segirka Mezarlığını bakımsız halinden kurtaracağız. Besicilerimize çoban tahsisi yapacağız. Maddi durumu kötü olan, dul, yetim ve engellilere belediye aş evinden yemek desteği vereceğiz. Belediyemizin araç ve gereçleri, afetlere karşı 7/24 hazır bekletilecek. Oylara bakmadan, 24 saat esaslı herkese eşit hizmet edeceğim. Belediye personellerine tüm haklarının verilmesi, öğlen yemekleri, sendikal hakları ve verdikleri emeklerin karşılığın alabilmeleri için gerekli düzenlenmeleri yapacağız. Mahalle muhtarlarına muhtarlık binası ve köy evleri yapacağız. Beldemizde pazar yerlerini düzenleyeceğiz” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete