SİYASET

PARTİLERİN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için siyasi arena hareketlendi. Partilerde aday adaylık başvuruları sona erdi, aday belirleme süreçleri için yol haritaları çizildi.

PARTİLERİN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
05-01-2024 00:30
04-01-2024 18:20
Google News

ADAY ADAYLIK BAŞVURULARI TAMAMLANDI.

SIRA, ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE

Türkiye, 31 Mart 2014 tarihinde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarının seçimi için sandık başına gidecek. Yerel seçimler için süreç iki ay önce başladı. Partilerde aday adaylık başvuruları tamamlandı. Kentlere hitap eden ve en fazla oyu alacak isimlerle yola çıkmayı hedefleyen AK Parti’de adaylar 7 Ocak Pazar Günü deklere edilecek. AK Parti, HDP tarafından kazanılan ancak 216 tarihinden bu yana kayyum tarafından yönetilen Batman Belediyesini kazanmak için en iyi adayı seçme derdinde.

SEÇİME HÜDA PAR’IN ADAYI İLE Mİ GİRİLECEK, MERAK KONUSU

14 Mayıs genel seçimlerinde Hüda Par ile ortaklaşan AK Parti, bu ortaklığı 31 Mart Yerel Seçimlerinde de sürdürecek. Hüda Par ile yapılan pazarlıklara göre, bazı kentlerde Hüda Par’lı isimlerle seçime girilecek. bu kentler arasında Batman’ın da yer alabileceği tahmin ediliyor.

DEM PARTİSİNDE DELEGELERİN OYU ÖNEMLİ

DEM olarak isim değiştiren HDP’de ise bu dönem delegelerin sözü geçecek. 14 Mayıs genel seçimlerinde aday krizi yaşayarak oy kaybeden HDP, bu dönem yerelin sesine kulak verecek. Buna göre, aday adaylık başvurusu yapanların dosyaları incelenecek. Suç unsuru teşkil etmeyen dosyalar, delegelerin oyuna sunulacak. Bunun için HDP’de delegelerin katılımı ile bir ön seçim yapılacak. Delegelerin oyunu ayan isimler, genel merkeze gönderilecek. Genel merkez, adaylar için nihai kararı verecek. Kayyum uygulamasına karşı en yüksek oy oranını hedefleyen HDP’de eş başkanlık sistemine devam edileceği için bir erkek v bir kadın adayla seçime gidilecek.

BAĞIMSIZ ADAY ÇIKACAK MI?

Batman’da Saadet Parti, CHP, Deva Partisi, MHP, Demokrat Parti’nin de Batman Belediye Başkan Adayları henüz netleşmedi. Kentte bağımsız bir adayın çıkıp çıkmayacağı da merak konusu. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete