GÜNDEM

TPAO, X Işınları ile İdil’de petrol rezervi buldu

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Jeotermal Sondaj Müdürlüğü Ekipleri, yüzeyden ve yeraltından elde ettiği kayaç örneklerini X ışınları ve kimyasal çözümlemelerle Şırnak İdil’e bağlı Duruköy’de zengin petrol rezervi buldu.

TPAO, X Işınları ile İdil’de petrol rezervi buldu
11-01-2024 14:01
12-01-2024 12:19
BATMAN
Google News

9 MİLYONLUK BÜTÇE AYRILDI

Bu çalışmanın ardından 9 milyon lira ödenek ayrılarak proje ile İlçede ham petrol rezerv miktarı da tespit edilecek.

DURUKÖY-2 ADI İLE SONDAJ KUYUSU AÇILIYOR

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Jeotermal Sondaş Müdürlüğü, Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Duruköy sınırları içinde petrol arama sondaj kuyusu açmak için düğmeye bastı. 25 bin metrekarelik alanda açılacak olan Duruköy-2 tespit kuyusu AR/TPO/K/N47-C1,C2 ruhsat numaralı arazide yer alıyor. Toplam 9 milyon lira değerindeki proje ile ilçede ham petrol rezerv varlığı ve miktarı tam olarak tespit edilecek.

BULUNAN PETROLÜN MALİYETİ KARŞILAMASI BEKLENİYOR

Petrol araması yapılan bölgenin havadan ve karadan fotoğrafları çekildi, yer yapısı incelendi. Yeryüzü ve yeraltından alınan kaya örneklerine X ışınları yardımıyla kimyasal çözümleme yapıldı, petrol oluşumu belirlendi. Aynı bölgede yer hareketlerini belirlemek amacıyla sismograf gibi sismik cihazlar kullanıldı. Rezervuar içerisindeki petrol miktarı ölçüldükten sonra petrol miktarının sondaj maliyetini karşılaması bekleniyor. Sondaj maliyetinin karşılanmaması halinde kuyudaki çalışmalar sonlandırılacak. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete