SİYASET

 “Sağlıkta rol modeliz”

Acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz şekilde sürdürülebilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Batman İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans ve 2 adet Umke aracı, valilik bahçesinde  düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına  teslim edildi

 “Sağlıkta rol modeliz”
19-02-2024 15:09
19-02-2024 15:13
BATMAN
Google News

Sağlık Bakanlığı tarafından tam donanımlı ambulans ve UMKE araçlarının valilik bahçesinde teslim edildiği törende konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu "Sağlık alanındaki verilere bugün baktığımız da nereden nereye geldiğimizi de görmüş oluyoruz. Eskiden bir hastayı evinden alıp hastaneye ulaştırmak siyasetçi için kıymetli bir durumdu ve vatandaş bunu  övünürek anlatırdı.  Bakınız hastalara ulaşım şekli ve hızı  ülkelerin gelişmişliğini de gösteriyor. Bugün elhamdülillah biz kalitemizi, hızımızı ve hastalara ulaşım şeklimizi sürekli artırıyoruz"dedi.

ACİL SAĞLIK EKİPLERİMİZ 56 BİN HASTAYA ULAŞTI

Batman'da 56 bin 400 hastaya sağlık ekiplerince ulaşılıp acil servise yetiştirildiğini anımsatan Nasıroğlu,  dünyada sağlıkta rol model olduklarını anlattı. Köylerdeki acil hastalara yönelik ambulans helikopterlerin yanı sıra ambulans uçakları devreye soktuklarını belirten Nasıroğlu, yurt dışında hasta, yaralı vatandaşları da ülkeye getirerek tedavi olmalarını sağladıklarını aktardı.


HABER: Yasin Emrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete