Ana içeriğe geç

Okul yolu tarla yolu

Batman’ın Bayındır Mahallesi’nde, 4824 ve 4859. sokaklar üzerinde bulunan ve 6 Şubat Deprem Şehitleri İlkokulu ile Anaokulu’na ulaşımı sağlayan güzergâh, adeta köstebek yuvasına döndü.

Okul yolu tarla yolu

VELİLER TEPKİLİ

Her gün yüzlerce aracın kullandığı yol, bozuk zemin, derin çukurlar ve altyapı eksiklikleri nedeniyle hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşatıyor. Yaklaşık 3 bin konutun bulunduğu Hasankeyf yolu bölgesindeki Bayındır Mahallesi’nde, 500’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okulun yolu, velilerin en büyük şikâyet konularından biri haline geldi. Kış aylarında çamur deryasına dönen, yaz aylarında ise toz bulutuyla kaplanan yol nedeniyle aileler çocuklarını okula götürmekte güçlük çekiyor. Mahalle sakinleri, kaldırım ve aydınlatma eksikliğinin ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu belirterek özellikle sabah ve akşam saatlerinde öğrencilerin karanlıkta, araç trafiğinin arasında yürümek zorunda kaldığını ifade ediyor. Vatandaşlar “En kırsal bölgelerde bile kaldırım ve aydınlatma varken, 2026 yılında Batman merkezde bu manzarayı yaşamak kabul edilemez” dedi.

 

Okur görüşleri
4 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster4 yorum
FahrettinCevap verBildir

bayandır mah tılmıs tarafı kaldırım yok aydınlatma yok sokaklar bozuk yolu bozanada ceza gelsin nedense torpilli.oşana ceza kesilmiyor kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz

SedatCevap verBildir

Sesimize sesolduğunuz için teşekkürler Sonsöz ????

Ahmet aksoyCevap verBildir

Elinize sağlık, gerçekten mahallenin durumunu çok güzel ifade etmişsiniz. Zira doğru dürüst evi olmayan köylerin yolları bile asfalt ve aydınlatmalı iken; şehrin göbeğinde, trafiğin bu kadar yoğun olduğu bir noktada bu şekilde bir yolun bulunması gerçekten çok üzücü ve düşündürücü.

ArifCevap verBildir

Benzer durum Gazi imam hatip lisesi yanyolunda da var. Haber yaparsanız çok minnettar oluruz

Daha fazla yükle