Oymataş Köylüleri, yaklaşık 3 bin 200 dönümlük mera alanının OSB’ye kazandırılması sürecinde yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ileri sürdü.
HER GÜN DİNAMİT PATLATIYORLAR
Köylüler, dinamit patlatmalarının köyde tedirginliğe yol açtığını belirterek “Batman Oymataş Köyü’nde her gün dinamit patlatıyorlar. Yetkililerden yardım edilmesini istiyoruz. Hem evleri yıktılar hem de geri kalanını dinamitlerle yıkacaklar” dedi.
NE HAYVANLARA NE KÖYE HUZUR KALDI
Çalışmaların hayvancılığı da olumsuz etkilediğini savunan köy sakinleri “Tek bir yer bırakmadılar. Ne hayvanlara ne de köye huzur kaldı” diyerek tepkilerini dile getirdi. Köylüler, patlatmaların can ve mal güvenliği açısından oluşturabileceği risklerin araştırılmasını ve çalışmaların köy yaşamına etkilerinin incelenmesini istedi.






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir