Özel bireyler sergi açtı

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan Engelsiz Üniversite Projesi iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen dönem sonu sergisi, Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Özel bireyler sergi açtı

Programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy, Engelli Aktif Yaşam Merkezi çalışanları, öğretmenler ve aileler katıldı. Akademisyenler koordinesinde ve Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen resim, ebru ve ahşap atölyesi çalışmaları, bahar dönemi boyunca bedensel, zihinsel ve görme yetersizliğine sahip bireyler ile down sendromu bulunan özel çocukların katılımıyla tamamlandı. Sınır Tanımayan Renkler sergisiyle ziyaretçilerin beğenisine sunulan el emeği çalışmalar, davetlilere sergilendi. Serginin ardından Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencileri, özel gereksinimli bireylerle birlikte sahne aldı.

SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ

Rektör Prof. Dr. İdris Demir “Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz. Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerimizin sosyal hayata daha aktif katılım sağlamaları adına yürütülen bu çalışmalar bizim için son derece kıymetlidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ