Sağanak yağışta 8 Mart

Batman’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen kutlama programı, sağanak yağışın altında gerçekleştirildi.

Dörtyol Kavşağında gerçekleştirilen etkinliğe sivil toplum kuruluşları ve kadınlar katıldı. Yöresel kıyafetlerin giyildiği etkinlikte, halaylar çekildi. DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Semra Güneş, 8 Mart’ın kadınların yıllardır sürdürdüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu söyledi. Kadınların tarih boyunca büyük bedeller ödediğini belirten Güneş, kadınların verdiği mücadelenin bugün de devam ettiğini ifade etti. Kadınların özgürlüğünün mücadeleyle kazanıldığını vurgulayan Güneş, hiçbir baskının kadınların özgürlük ve eşitlik talebini engelleyemeyeceğini dile getirdi.

KADINLAR HEP BARIŞI SAVUNDU

DEM Parti Eş Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan ise kadınların tarih boyunca barıştan yana bir duruş sergilediğini vurguladı. Kadınların toplumu ayakta tutan en önemli güçlerden biri olduğunu ifade eden Doğan, kadınların nerede bir haksızlık, şiddet ve adaletsizlik varsa buna karşı mücadele ettiğini söyledi. Kadınların tarih boyunca çatışmanın değil barışın tarafı olduğunu belirten Doğan, kadınların birlik ve dayanışma içinde özgürlük ve eşitlik taleplerini yükseltmeye devam edeceğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ