ROPÖRTAJ

Sporcu fabrikası gibi bir ilkokul…

Yine çok özel bir gün… Erkenden uyandım. Bıcır bıcır öğrencilerle buluşmak için Petrolkent Mahallesi Samanyolu Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulunun yolunu tuttum.

05-01-2024 15:33
05-01-2024 17:49
BATMAN
Google News

İlk buluşmamız, okulun konferans salonunda gerçekleşti.

Gazetecilik mesleği üzerine sohbet ettik.

Çocukların heyecanı, benim de heyecanımı arttırdı.

Salona girişimde beni bekleyen alkış, günün ilk sürprizi oldu.

Lisede aynı sıralarda oturduğum Sait arkadaşımı bu okulda öğretmen olarak görmek de ikinci sürpriz…

Basın ve medyanın önemi nedir?

Gazeteci ne iş yapar?

Gazete nasıl hazırlanır?

Çocukların sorularıyla renklendi sohbetimiz.

Söyleşimizi bitirdikten sonra okul binasını turladık.

Gönülden çalışan öğretmenler,

Cıvıl cıvıl öğrencileri,

Hatta enfes bir Türk Kahvesi hazırlayan hizmetli ablamızla bu okul,

Tanıtım yazısını fazlası ile hak ediyordu.

Hemen başlayalım…

OKUL BİNASI, REVİZE EDİLMİŞ

Okul binası, 1999 yılının 24 Kasım’ında hizmete girmiş.  10 şube ve 300 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetine başlamış. Kurulduğu yıl 480 öğrenci kapasiteli düşünülmüş olup 16 derslikli olarak yapılmış. 1 çok amaçlı salon, 1 müzik sınıfı, 2 depo, 2 fen laboratuarı, 1 resim atölyesi, 1 işlik, 4 wc, 1 sığınak, 1 kütüphane, 2 bilgisayar sınıfı, 1 kantinden oluşurken, zamanla okulun nüfusu artmış da artmış. Tabi derslik ihtiyacı ortaya çıkmış. Bugün 1100 öğrenci nüfusu olan ve 60 öğretmenin görev yaptığı bu okulda, 26 derslik, 4 idare odası, 1 memur odası, 2 rehberlik odası, 1 konferans ve gösteri salonu, 5 depo, 1 arşiv, 1 kütüphane, 1 kantin,  1 sığınak, 1 hizmetli odası, 5 wc mevcut.

OKUL, KALİTELİ BELGELER ALMIŞ

Bilim sınıfı, konferans salonu, çok amaçlı salon, zekâ oyunları salonu, satranç sınıfı, veli görüşme odası, kütüphane ve mescidi olan okul, Temiz Okul Sağlıklı Okul Belgesi, Beslenme Dostu Okul Belgesi, Avrupa Kalite Etiketi, Ulusal Kalite Etiketi ve Uluslararası Kalite Etiketine sahip.

7 SENELİK EĞİTİMCİ, OKUL MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPIYOR

Fikret Bozkurt, okulda 7 senelik müdür olarak görev yapan başarılı bir eğitimci. Daha önce Yeni Çağla İlkokulu ve Ziya Gökalp İlkokulu’nda görev yapmış, 2016 yılında bu okula atanmış.

OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİ SAĞLAM BİR YAPIYA KAVUŞTURULMUŞ

İkili eğitimin uygulandığı bu okulda öğretmenler, öğrencilerin hem hayattaki hem derslerdeki başarısını en üst seviyeye çekmeyi görev edinmiş. Okulda sık sık veli görüşmeleri yapılıyor, veliler çay sohbetlerine davet ediliyor. Öğretmenler ise evlerinde ziyaret ettikleri velilerle çocukların okuldaki durumlarını görüşüyor. Böylece okul-aile işbirliği giderek daha sağlam bir yapıya kavuşuyor. Okul Müdürü Fikret Bozkurt “Aile okulu eğitimi ile velileri bilinçlendirme konferansları yapıyoruz. Aile içi iletişimi anlatıyoruz. Okul-aile birlikteliğini sağlıyoruz. Akademik başarı ve sosyal becerilerini geliştirmek istiyoruz” diyor.

MASA TENİSİ FABRİKASI GİBİ BİR OKUL…

Okul, spor alanında önemli müsabakalara katılıyor. Burası adeta masa tenisi fabrikası gibi bir okul… Milli Antrenör Recep Bezenmiş ve 3 usta öğreticinin masa tenisi eğitimi verdiği okulumuz, Türkiye dereceleri ve turnuva birincilikleri elde etmiş. Okul, masa tenisine katkılarından dolayı ayrıca plaket almış.

GÜREŞ SALONU DA AÇILMIŞ

Okulda 2023–2024 eğitim-öğretim yılında güreş salonu da açılmış. Böylece hemen hemen her spor dalında öğrencilerin becerilerinin test edilmesine olanak tanınmış. Güreş sporuna ilgisi olan çocuklar için Güreş Antrenörleri Hamdullah Akdemir ve Usta Öğreticiler Nurullah Güda ve Şehmus Kaplan tarafından eğitimler düzenleniyor.

OKUL, FUTBOL MÜSABAKASINDA İL 1.’Sİ OLMUŞ

10 bin okul projesi kapsamında 2022 yılında yenileme ve tadilatı yapılan okulumuz, yine aynı proje kapsamında ilkokullar arası düzenlenen futbol müsabakasında Batman 2.’si olmuş.

OKUL, TOPLADIĞI BAĞIŞLARLA AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇTIRMIŞ

Bu okulun ilgilenmediği bir alan yok gibi… 2019 yılında veli ve öğretmenlerin yaptığı bağışlarla Afrika Ülkelerine kuyu açtırmış İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu. ve elbette plaket almış bunun için. Tebrik ettim doğrusu… Ropörtaj: Hatice Türkan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete