Tenis kortlarına yoğun ilgi: 6 ayda 540 kursiyer

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz tenis kurslarından yılın ilk 6 ayında 320 yetişkin ve 220 çocuk olmak üzere 540 kişi yararlandı. Antrenörler, “Kent halkının tenise yoğun bir ilgisi var” derken, kursiyerler ise Diyarbakır’ın gelecekte başarılı tenisçiler yetiştiren ve tenisle anılan bir kent olmasını istediklerini belirtti.

Tenis kortlarına yoğun ilgi: 6 ayda 540 kursiyer

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, tenis sporunu yaygınlaştırmak ve çocuklarla gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla ücretsiz kurslar düzenledi. Kayapınar ilçesindeki 75 Kapalı Tenis Kortları’nda gerçekleştirilen ve 2 aylık periyotlarla süren kurslarda, katılımcılara materyal desteği sunularak tenisin temel tekniklerine ilişkin eğitim verildi. 320 yetişkin ve 220 çocuk olmak üzere 540 kursiyer, aldıkları eğitimi uygulamalı çalışmalarla pekiştirerek karşılıklı ralli ve maç yapabilecek seviyeye geldi.

Antrenörler ve kursiyerler, Diyarbakır’da tenise olan ilginin hızla arttığını belirtti.

‘Tenise olan ilgi artıyor’

Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz tenis kursunu sosyal medya aracılığıyla öğrendiğini belirten kursiyer Süleyman Şahin, şunları söyledi: “İnternette belediyenin ücretsiz tenis kursuna ilişkin duyurusunu gördüm ve başvurumu yaptım. Kurs beklediğimden daha uzun sürdü. İki ay boyunca haftada iki saat eğitim aldık. Tenisin tekniklerini öğrendik ve bunları pratiğe dönüştürme fırsatı bulduk. Şehirde tenise olan ilginin arttığını görüyorum. Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi bünyesinde farklı turnuvaların düzenlenmesi de bu ilgiyi artırıyor. İlerleyen dönemlerde kort sayısının artmasını bekliyoruz. Diyarbakır’ın gelecek yıllarda iyi tenisçiler yetiştiren ve tenisle anılan bir kent olmasını istiyoruz.”

‘Arkadaşlarımızla kaynaştık’

Kurslarda keyifli vakit geçirdiğini dile getiren Hüsna Birtane, eğitimlere en temel seviyeden başladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Orta seviyeye kadar geldiğimizi düşünüyorum. Ralliler yaptık ve arkadaşlarımız oldukça başarılı oldu. Kurs boyunca hem eğlendik hem de birbirimizle kaynaştık. Kendi aramızda gruplar oluşturduk. Belediyenin tenis kortları uygun olduğunda arkadaşlarımızla plan yaparak burada tenis oynamaya devam edeceğiz.”

‘Mutlu ve huzurlu bir ortamımız var’

Ücretsiz eğitim olanağından yararlanan Dorşin Uçar da kursta orta seviyeye ulaştıklarını ifade ederek, “Burada tenis oynamaya devam edebilir, kortları ücretsiz kullanabiliriz. Tenisi birlikte öğrendiğimiz arkadaşlarımızla güzel ilişkiler kurduk. Mutlu ve huzurlu bir ortamımız var. Emeği geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine, antrenörlerimize ve gönüllü ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ