Tiyatro Festivali’nde sahne sokaklara taşındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Amed Uluslararası Tiyatro Festivali’nin 9. gününde sokaklar sahneye dönüşürken, farklı coğrafyalardan gelen sanatçılar dans, tiyatro ve performanslarla kenti sanatın ortak dili etrafında buluşturdu.

Tiyatro Festivali’nde sahne sokaklara taşındı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) tarafından “Barış İçin Diyalog” temasıyla düzenlenen 11. Amed Uluslararası Tiyatro Festivali, sokak gösterileri, dans performansları ve tiyatro oyunlarıyla 9. gününde kenti adeta bir açık hava sahnesine dönüştürdü. Kent Meydanı’nda hem çocukların hem de yetişkinlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde izleyiciler unutulmaz anlara tanıklık etti. Finale yaklaşan festivalde tempo düşmezken, sanatın birleştirici gücü bir kez daha hissedildi.

Duygular sahneye taştı: Al Mandil

Suriye’den gelen “Al Mandil” adlı dans performansı, doğuştan kör bir çiftin hikâyesini sahneye taşıyarak izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı. Abeer Odeh’in kaleme aldığı, Basam Hamidi’nin yönettiği eserde Shireen Al ve Shoufi Nouras Osman’ın performansı büyük beğeni topladı.

Hayatlarını kendi kurdukları hayaller üzerinden yaşayan çiftin, mucizevi bir şekilde görme yetilerini kazanmasıyla gerçeklikle yüzleşmeleri, sahnede çarpıcı bir anlatımla hayat buldu.

Klasikten çağdaşa: Yes Godot

Iraklı sanatçı Anas Abdul Samed’in yazıp yönettiği “Yes Godot”, “Godot’yu Beklerken”in dünyasını çağdaş bir yorumla yeniden sahneye taşıdı. Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen oyun, karakterlerin kendi yaratıcılarıyla yüzleştiği fiziksel tiyatro diliyle izleyicinin ilgisini çekti. Oyuncu kadrosunun performansı izleyicilerden tam not aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ