Türkan’la Kadraj 22. Bölüm: “Kadına yönelik şiddet, neden artıyor?”

DEM Parti Batman Kadın Meclisi Üyesi Dicle Erdem ile Tevgera Jinên Azad (TJA) Aktivisti Nurten Üzümcü, Batman Sonsöz Gazetesinin YouTube kanalında yayınlanan Türkanla Kadraj programının 22. bölümüne konuk oldu. Programda kadınların yaşadığı sorunlar, artan şiddet vakaları ve çözüm yolları ele alındı.

KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET VE BASKI GÜNDEMDEYDİ

Programda konuşan Erdem ve Üzümcü, özellikle son yıllarda kadınlara yönelik şiddet, istismar ve toplumsal baskının giderek arttığına dikkat çekti. Kadınların kamusal alanda ve siyasette daha fazla yer almasının önemine vurgu yapılırken, şiddetin yalnızca bireysel değil aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğu ifade edildi. Kadınların maruz kaldığı ekonomik, sosyal ve psikolojik baskıların da ele alındığı programda, bu sorunların çözümü için güçlü bir dayanışma ağına ihtiyaç olduğu belirtildi.

KADIN MÜCADELESİ VE DAYANIŞMA VURGUSU

Konuklar, kadın hareketinin önemli bir mücadele yürüttüğünü belirterek kadınların örgütlü mücadelesinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kadın örgütlerinin bu konuda daha aktif rol alması gerektiği ifade edildi.

Kadınların haklarını savunabilmesi için bilinçlendirme çalışmalarının artırılması ve toplumsal farkındalığın büyütülmesinin de önemli olduğunun altı çizildi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU

Programda kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için atılması gereken adımlar da değerlendirildi. Eğitim, hukuki mekanizmaların etkin işletilmesi ve kadın dayanışma merkezlerinin artırılması gibi öneriler gündeme getirildi. Türkan’ın sorularını yanıtlayan konuklar, kadınların özgür ve güvenli bir yaşam sürdürebilmesi için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

PROGRAM YOUTUBE’DA YAYINLANDI

Türkanla Kadraj programının yeni bölümü, Batman Sonsöz Gazetesinin YouTube kanalında izleyicilerle buluştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ