Türkiye Finallerine giden yol, Batman’dan geçti

Batman’da sezonun ilk bölge şampiyonası olan güreş müsabakaları, 18 ilden 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Finallerine giden yol, Batman’dan geçti

18 İLDEN 250 GÜREŞÇİ, BATMAN’DA YARIŞTI

Batman, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı okul sporları faaliyet programı kapsamında sezonun ilk güreş bölge şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen şampiyona, 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleşti. Güreş Bölge Şampiyonası, serbest stil gençler A ve grekoromen stil gençler A kategorilerinde yapılan müsabakalarda 18 ilden toplam 250 genç güreşçi, mindere çıktı.

MÜSABAKALAR 3 GÜN SÜRDÜ

Batman, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Adıyaman, Muş, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin ve Malatya’dan il şampiyonları, üç gün boyunca mücadele etti. Batman Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili İbrahim Rüzgâr “18 ilden gelen 250 sporcuyu ilimizde ağırlamaktan gurur duyduk. Batman olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Bu organizasyonlar, gençlerimizin ve şehrimizin gelişimine katkı sağlıyor” dedi.

TÜRKİYE FİNALLERİNE GİDEN YOL BATMAN’DAN GEÇTİ

Bölge şampiyonasında her sıklette ilk dört dereceyi elde eden sporcular, Türkiye Birinciliği yarışmalarına katılma hakkı kazandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ