YAŞAM

3 milyon kişiye kurban eti

Cansuyu ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen 50 bine yakın kurban vekâletlerini başta deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde muhtaçlara ulaştırdı.

3 milyon kişiye kurban eti
05-07-2023 15:10
05-07-2023 12:46

Artan kurban fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış olurken, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırıldı. Ayrıca bu yıl, Türkiye vekaletli kurbanlar, deprem bölgesi içerisinde yer alan 11 ilde dağıtıldı. Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkede yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıklamıştı ve kurban sürecinde kesilen kurbanları derneğin bölgedeki lojistik merkezleri koordinasyonuyla depremzede vatandaşlara ikram etti.

3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI

Cansuyu ekipleri, Kurban Bayramı’nda kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini, muhtaçlara ulaştırdı. Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55’e yakın bir artış olurken  50 bine yakın kurban vekaleti deprem bölgesi başta olmak üzere, Asya, Afrika, Lübnan-Filistin kampları ve Gazze olmak üzere 20 ülkede oluşturulan birçok bölgede kesildi. Yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etleri ulaştırıldı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA