HALKIN SESİ

HİLAL MAHALLESİ, YATIRIM BEKLİYOR

HİLAL MAHALLESİ, YATIRIM BEKLİYOR

HİLAL MAHALLESİ, YATIRIM BEKLİYOR
13-02-2015 14:33

 “Mahalle’nin Muhtarları” köşemiz için Hilal Mahallesi’ne gittik bu hafta. Daha önce de Batman’ın bazı mahallelerini ziyaret etmiş, yaşanan sorunları tek tek gündeme getirerek, sorunların çözümü için ilgili kurumlara seslenmiştik.

Diğer mahalleler gibi Hilal Mahallesi de kentin en sorunlu mahallelerinden biri. Yaşanan sorunları Mahalle Muhtarı Resul Karakuş’tan dinleyeceğiz. İlk muhtarlık dönemini Hilal Mahallesinde yaşadığını aktaran Karakuş, Dedaş, Mili Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Vali’ye seslenerek semtin sorunlarının çözülmesini istedi.

3 MAHALLEYE TEK OKUL…

9 bin nüfuslu mahallede tek bir okul olduğunu belirten Karakuş “mahallede bulunan Bağlar İlköğretim ve ortaokulu 9 bin nüfuslu mahalleye yetersizdir. Okulumuza 3 mahalleden öğrenciler geliyor. Okul uzak olduğu için bazı ailelerimiz, kızlarını okula göndermiyor” dedi.

Okulda sınıfların kalabalık olmasından yakınan Muhtar Karakuş “Yeni okul için uygun yerlerimiz mevcuttur. Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşmelerimiz oldu fakat bir sonuç çıkmadı. En kısa zamanda mahallemize bir okul yapılmasını istiyoruz. Okul önlerinde güvenlik ekiplerinin bulunmasını istiyoruz. İlköğretim öğrencileri okuldan geç saatte çıktıkları için veliler tedirgin. Öğrencilerin, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan etkilenmemesi için güvenlik görevlilerinin okul önlerinde görev yapmasını istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

TAZİYE EVİ İSTİYORUZ…

Hilal Mahallesi Muhtarı Resul Karakuş, mahallenin diğer eksiği nin de taziye evi olduğunu söyledi. Mahalleye taziye evi yapılmasını isteyen muhtar Karakuş “mahallemiz geniş bir mahalledir, hem okul için hem de taziye evi içinde yerimiz mevcuttur. Bu yerlerin değerlendirilmesi için yetkililere sesleniyoruz” dedi.

GÜNLERCE ELEKTRİKSİZİZ…!

Hilal Mahallesi’nde elektrik sorunu yaşandığını belirten Karakuş “Dedaş’tan soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Sokak lambaları bile çalışmıyor. Günlerce elektriksiz kalıyoruz. DEDAŞ’ta muhatap olacak kimse bulamıyoruz Sorunlarımızı ileteceğimiz kimse yok. Sokak lambaları yanmadığı için akşam saatlerinde evden çıkamıyoruz. DEDAŞ’tan sokak lambalarını en kısa sürede onarılmasını istiyoruz. Ayrıca mahallemizde yeni açılan yerlere ve trafosu zayıf olan yerlere trafo takviyesinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

PARKLAR HAYATA GEÇİRİLSİN…

Mahallede bulunan birçok parkın hayata geçirilmesini isteyen Muhtar Karakuş “9 bin nüfuslu geniş bir mahallemiz var, ama aktif bir parkımız yok. Büyük alana sahip olan buğday pazarında bulunan parkı biran önce mahalle halkımıza açılmasını istiyoruz. Ayrıca diğer parklarında onarılmasını ve yapılandırılması istiyoruz” dedi. 

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Mahallede 3 ay öncesine kadar bütün yolların bozuk olduğunu söyleyen Muhtar Karakuş “Sokaklarımız dardı, hiçbir yer asfaltlı değildi. Ama belediyenin son dönem çalışmalarından sonra mahallemiz kilit taşlarıyla döşeniyor. Dar olan sokaklarımız genişletiliyor, İpek Yolu Caddesinin yağmur şebekesi ve alt yapı sorunu da düzeltiliyor” dedi.

HİLAL MAHALLESİ NASIL BİR MAHALLE?

Muhtar Resul Karakuş, Hilal Mahallesine ilişkin önemli bilgiler de veriyor. Karakuş “mahallemiz geniş ve şirin bir mahalledir. İnsanları sıcak ve birbirlerine yardım etmeyi sever. Mahallemiz yıllarca okul, yol, elektrik ve bakımdan mahrum kaldı ama yeni dönemle beraber mahallemize yenilik getirdik. Hedefimiz Modern mahalle olmaktır. Mahallemizin kalan bu eksiklikleri giderildikten sonra amacımıza ulaşacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA