GÜNDEM

679 İŞYERİ DENETLENDİ, 157’Sİ RUHSATSIZ ÇIKTI

İlimizde kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

679 İŞYERİ DENETLENDİ, 157’Sİ RUHSATSIZ ÇIKTI
01-08-2019 21:10

 

KURUMLAR EKSİKSİZ KATILDI

Valilikte yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Defterdar, Sağlık Müdürü, Tarım ve Orman Müdür Vekili, SGK Müdürü, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili, Milli Eğitim Müdür Vekili, Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Ticaret Müdürü, Gençlik ve Spor Müdürü Vekili, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü, Batman Belediyesi Zabıta Müdürü, DEDAŞ Müdürü, Batman Ticaret Odası Başkan Vekili katıldı.

KOORDİNASYON ÖNEMLİ

Denetimlere devam edilmesi, kurumlar arası koordinasyonun geliştirilmesini isteyen Vali Şahin, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin, haksız rekabetin önlenmesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.

2 AYDA 679 İŞYERİ DENETLENDİ

Mayıs-Haziran’ı kapsayan 2 aylık süreçte ilimizde yapılan denetimler hakkında bilgi veren İl Defterdarı, toplam 679 iş yerinin denetlendiğini ve bu iş yerlerinden 157’sinin vergi ve SGK kaydının olmadığının tespit edildiğini söyledi. Denetimlerde 29 işyeri sahibinin müracaatları alınarak vergi ve SGK kayıtlarının yapıldığını, kayıt tescil belgeleri olmayan işyerlerine ise süre tanındığı belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA