GERCÜŞ

8 KİŞİLİK CİZRELİ AİLE, BATMAN’A SIĞINDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyon ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle mağdur olan 8 kişilik aile, Batman’ın Gercüş ilçesine yerleşti.

8 KİŞİLİK CİZRELİ AİLE, BATMAN’A SIĞINDI
26-01-2016 20:20

Cizre’nin Cudi Mahallesinde yaşanan çatışmalarda 14 gün boyunca evlerinde mahsur kalan Özdek Ailesi, çareyi ilçeyi terk etmekte buldu. 3 gün önce Cizre’den 6 çocuğunu ve eşini alarak Gercüş’e gelen Şehmus Özdek’e hayırsever bir vatandaş ev tahsis etti.

“BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI”

Yaşanan çatışmalarda evinin ve işyerinin yıkıldığını söyleyen Özdek “Cizre'de evimizde 14 gün boyunca mahsur kaldık.  Çatışmalar yaşanıyordu, çocuklarımızı güçlükle kaçırarak getirdik. Başka çaremiz kalmadı. 3 çocuğum okuyordu ancak okullarından uzak kalmak zorunda kaldılar. Buraya geldik, Allah razı olsun bize sahip çıktılar ama hiçbir şeyimiz kalmadı. Yardım istiyoruz” dedi.

“ÇOCUĞUMUN MAMASI KALMADI”

Çok zor günler geçirdiğini ifade eden 6 çocuk babası Şehmus Özdek “Orada kötü şeyler yaşadık. Yemeğimiz kalmamıştı. Elektrikler yoktu, sular yoktu. Her şeyimizi kaybettik. Dükkânımızı yakıp, yıktılar, evimizi yıktılar, zor durumda kaldık ve buraya gelmek zorunda kaldık. Akrabalarımızın hepsi kaçtı, Cizre'de kimse kalmadı. Sokağa çıkma yasağı bittikten sonra memlekete geri döneceğiz. Çatışmaların bir an önce bitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA