SAĞLIK

ACİL MÜDAHALEYLE KURTARILDI

14 adet mıknatıs yuttuğu için fenalaşarak Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen 20 aylık bebeğe müdahale edildi. Cerrahi operasyonla bebeğin delinen bağırsakları kapatıldı, mıknatıslar çıkarıldı.

ACİL MÜDAHALEYLE KURTARILDI
02-08-2021 11:03
BATMAN

ACİL MÜDAHALE ALTINA ALINDI

Batman’da 20 aylık Ahmet Arif Ataş Bebek, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde bebeğin 14 adet mıknatıs yuttuğu ve bağırsaklarında 8 adet delinme meydana geldiği belirlendi. Acil müdahale ile bağırsaklarda delinen yerler kapatıldı, mıknatıslar ise başarıyla çıkarıldı.

MIKNATISIN ÇEKİM GÜCÜ OLDUĞU İÇİN DELİNMELERE YOL AÇTI

Operasyonu gerçekleştiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mücahit Tan, “Küçük neodyum mıknatıs toplarından 14 adet yutmuş olan çocuk, karın ağrısı ile acile getirildikten sonra hemen yatırıldı. Mıknatısların ince bağırsakta 8 adet delinmeye yol açtıkları görüldü. Çok acil bir şekilde müdahale edildi. Delinen yerler kapatıldıktan sonra hasta 2 gün çocuk yoğun bakımda tutuldu. 5 gün sonra hasta iyileşmiş olarak taburcu edildi. Küçük magnetik topların çekim kuvvetleri çok yüksek olduğundan yutulduğunda bağırsakta delinmelere yol açıp ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Bunları yanlışlıkla yutabilecek çocuklardan uzak tutulmalıdır. Şayet yutarlarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmaları gerekmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA