YAŞAM

Acılı baba, ilk kez konuştu

 Batman Barosu, Demokrasi Bulvarı Petrol City AVM önünde 23 Nisan akşamı meydana gelen, Berfin Gönenç'in ölümüne ve 2 kız çocuğunun yaralanmasına yol açan kazayla ilgili basın açıklaması düzenledi. Kazanın yaşandığı yerde toplanan Baro üyeleri, kazayı cinayet olarak nitelendirdi.

Acılı baba, ilk kez konuştu
10-05-2024 15:50
10-05-2024 15:52
BATMAN

ACILI BABA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yaşanılan olayla ilgili baroya kayıtlı avukatlar adliye önünden olay yerine kadar yürüyüş gerçekleştirildi.  Olay yerinde evladını yitiren Av. Serhat Günenç, bölgede gerekli önlemlerin alması çağrısında bulundu. Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ise Batman’da üst geçitlerin uluslararası standartlara kavuşturulması ve trafikte yaya odaklı bir anlayışın oluşturulması gerektiğini belirtti.  Başkan Şenses “Bu mevkide gerçekleşen en trajik kazalardan biri de 2021 yılında yaşanmış, kazada çocuk arabasındaki 2 ve 3 yaşlarındaki çocuklarını kurtarmak için insanüstü bir çaba gösteren Songül Şengül isimli yurttaşımız yaşamını yitirmişti. Kazadan sonra bu mevkide bulunan yaya üst geçidine asansör yapılacağı dönemin il yöneticileri tarafından ifade edilmesine rağmen henüz bu yönlü bir çalışma yapılmamıştır. Bunun yerine kazadan sonra ilgili yere trafik lambası ve yaya geçidi yapılması tercih edilmiştir. Ancak gelinen noktada bu tedbirin kazaların önünü alamadığı acı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Batman Barosu olarak sorumluluk bölgelerine göre Karayolları Genel Müdürlüğü, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Batman İl Trafik Komisyonu’nun en kısa sürede yaya üst geçitlerinde gerekli değişiklikleri yaparak insan yaşamı odaklı bir kent trafiği oluşturmasını, Batman il merkezi içindeki hız sınırlarını yeniden gözden geçirmesini talep eder, sürücülerimizin ise trafik kuralları ve yol işaretlerine harfiyen uymasının yaşam hakkının korunması için insani, vicdani ve kanuni bir zorunluluk olduğunu hatırlatmak isteriz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Fesih 1 hafta önce
Utanmadan Batman daki üst yetkililer hizmet ettik diye konuşuyorlar siz hırsız lıktan başka ne yapıyorsunuz bu batmanı sömurttunuz Allah belanızı verecek bu yorum kime olduğu salak olmasanız bilirsiniz Mevlüt verdiğiniz yemek paralarında fakir fukara parasından verdiniz
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA