EĞİTİM

AFŞİN, DİKKATLERİ GUATR’A ÇEKTİ

Batman’da yaygınlaşan troid (guatr) hastalığına dikkat çeken Özel Batman Yaşam Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yasemin Afşin, gebe kadınlar için önemli uyarılarda bulundu.

AFŞİN, DİKKATLERİ GUATR’A ÇEKTİ
04-10-2015 18:49

Boynun orta kısmında yer alan tiroit bezinin, salgıladığı hormonlarla tüm vücut fonksiyonlarını ve metabolizmayı düzenlediğini açıklayan Afşin “Troid hastalıkları erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülür. Genel anlamada troid bezinin az yada çok çalışması yorgunluk, unutkanlık, kilo artışı, kilo kaybı, saç dökülmesi, aşırı terleme, düzensiz adet kanamaları, çocuk sahibi olamama, metabolizmayı olumsuz etkilemek gibi sıkıntılar yaşatır.

Guatr hastalığı olan gebelerin en büyük yanlışı guatr ilacını kullanmaktan çekinmeleri ve ancak doktorun ikna çabaları ile gecikmeli ilaca başlamalarıdır. Özellikle gebe kalmayı düşünen her kadın önceden kan testlerini yapmalıdır ve tedavisi mümkün olan bu hastalığın bebek sevincinizi yarıda bırakmasına izin vermeyin. Sonuç olarak günümüz koşulundaki tüm hastanelerde troid hastalıkları ilgili basit kan tetkikleri ile tanı, tedavi ve takibi kolaylıkla yapılabilmektedir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA