GÜNDEM

BATMAN NEFES ALAMIYOR...

BATMAN NEFES ALAMIYOR...

BATMAN NEFES ALAMIYOR...
16-09-2014 21:17

Anız yangınları sonucu sabah saatlerinde Batman kent merkezi üzerinde oluşan duman tabakası, hasta ve yaşlı vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Vatandaşlar nefes almakta zorlandıklarını belirtirken, ev hanımları da yıkadıkları çamaşırları balkon ve teraslara asamamaktan yakındı. Alınan önlemlere ve yapılan tüm uyarılara rağmen anız yakmanın önüne geçilemiyor. Başta Valilik ve Belediye olmak üzere tüm ilgili kurumlarla, anız yangınlarını önlemek için çalışma yürüten Çevre Gönüllüleri Derneği, anız yakmanın gayri ahlaki olduğunu söyledi.

MUHTARLARLA TOPLANTI YAPIYORUZ

Köylerde yaşayan vatandaşlarla ve muhtarlarla yaptıkları toplantılarda anız yakmanın zararlarını anlattıklarını belirten Dernek Başkanı Recep Kavuş “Konuyla ilgili broşür dağıttık. Çiftçilerle görüşüp zararlarını anlattık. Tarım Müdürlüğü, sağ kesme ve parçalama makineleri aldı, bunları çiftçinin hizmetine sunduk. Batman ve çevresinde anız yangınları azaldı. Ancak çevre ilçelerde yaşanan anız yangınları rüzgârın etkisiyle dağılıyor. Batman da bundan olumsuz etkileniyor” dedi.

CANLILAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Batman üzerinde oluşan duman tabakasına tepki gösteren Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa da, çiftçilerin anızlarını bilinçsizce yakmaya devam ettiğini belirterek “Anız yakma nedeniyle canlı kıyımı yaşanıyor. Milyonlarca canlı, besin zincirleri ile birbirine bağlı bunların nesli tükeniyor. Yaptığınız doğru bir davranış değildir. Eko sistemle oynuyorsunuz, eko sistemle oynamak geleceğimizle oynamak demektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA