HALKIN SESİ

Aklım almıyor…

Öne geçtiğimiz, rakibin penaltı kaçırdığı ve hatta kırmızı kart gördüğü bir maçta 90+3’de gol yiyip rakibe kendi evimizde 2 puanı hediye etmemize cidden aklım almıyor.

Aklım almıyor…
10-10-2022 18:22

Öne geçtiğimiz, rakibin penaltı kaçırdığı ve hatta kırmızı kart gördüğü bir maçta 90+3’de gol yiyip rakibe kendi evimizde 2 puanı hediye etmemize cidden aklım almıyor.

Maçın teknik taktik tarafına geçmeden önce, biraz bireysel performanslara değinmek istiyorum.

Özellikle oyuna sonradan giren oyuncuları bu maç özelinde beğenmediğimi söyleyebilirim.

Takıma hiçbir katkıları olmadığı gibi takımın ayarıyla da oynadılar.

Kanatlardaki ve orta sahadaki hâkimiyetimizin güçlenmesi adına yapılan oyuncu değişikliği hiç yerinde değildi. Burada teknik heyetin şapkasını önüne koşması gerekir diye düşünüyorum.

Tabi ben olsa idim; daha tecrübeli oyuncuyu oyuna alır veya saha içinde teknik ve taktik değişikliği yapardım. Örneğin Yedek kadroda bulunan İlter Akyıldızı oyuna alırdım en azından tecrübesi ile topu tutar ve zamana oynardı.  

İyi oynayan oyuncularımızın dışında, geceyi kötü, formsuz bir şekilde tamamlayan oyuncularımız da vardı maalesef.

Özellikle maçta 80. dakika oynamasına hiçbir şekilde anlam veremediğim Mehmet Küçükdurmuş neden oyundan çıkarıldı. En azından Erok savunması onu marke ediyordu. Tamam değiştirdin de onun yerine Melik Kılıç yerine Azadı alsa daha iyi olmazmıydı. Veya hazırlık maçlarında şans verdiği ama lig maçlarında hiç göremediğimiz Bedirhan niye kadroda yok.  

 “Topu ayağında fazla bekletmesi hem takım temposunu düşürüyor, hem de rakibe yerleşmesi için zaman tanıyor.” dediğim Okan Toprak, bugün gerçekten iyi günlerinde değildi. Taraftarın çok şey beklediği Ebu Sıddık Çelik maalesef Amedspor ve Erokspor maçında sahada yok gibiydi. Ebu sıddık’ın da kendisine gelmesi ve takıma katkı sunmasını bekliyorum.

***

Bireysel performansları bırakıp takım oyununa bakarsak, Ahmet Hocanın maça tempoyu arttırıp dikine paslarla ileri çıkmak yerine, yavaş ve genellikle ileriye değil yana veya geriye atılmış yavaş paslarla rakibi kendisine çektiğini gözleyebildim.

Gole kadar olan sürede tempoyu düşürme konusunda takımın iyi iş çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Fakat 1. Gol ve Eroksporun kazandığı penaltı arasında Ahmet Hoca tempoyu arttırdı ve ani gelişen bir Erokspor atağının sonucunda Erokspor penaltı kazandı, fakat Eroklu oyuncunun kullandığı penaltı dışarı gitti.

Penaltının ardından Ahmet Hoca bir şeylerin farkına varmış olacak ki, tempoyu yeniden düşürmeye çalıştı.

Erokspor bu sefer buna fazla izin vermedi. Eroksporlu Enes Kayar’ın kırmızı kart gördüğü 60. Dakikaya kadar tempo bir inip bir yükseldi. Enes Kayar’ın kırmızı kartından sonra “Oyuna hükmederiz, bir gol atıp fişi çekeriz” diye düşündüm.

Fakat düşündüklerimin tam tersi oldu ve Erokspor, garip bir şekilde oyuna hükmetmeye başladı ve kırmızı kart gördükten yaklaşık 33 dakika sonra golü buldular ve 1 puanı kaptılar.

***

Bu maç artık geride kaldı. 1-0 öne geçtiğimiz, rakibin 10 kişi kalıp penaltı kaçırdığı bir maçta 1 puana razı gelmemiz kötü oldu ama bu takımın toparlanıp,daha iyisini yapabileceğini de unutmamak lazım.

Batman halkı Petrolspor’un bu beraberlikten ders çıkaracağını bilmeli ve bundan sonraki maçlarda buna göre desteklerini esirgememeli diye düşünüyorum.

Son olarak eleştiriyi iyi oynamayanları yazdım, ama Erokspor maçında iyi oynayan oyuncularda yazmamak haksızlık olurdu.

Başta, penaltıdan attığı golden bağımsız olarak Şahin Şafakoğlunu da bu maç özelinde beğendiğimi söyleyebilirim. Onun dışında takımımızın başarılı file bekçisi, 1 numaralı adamı Cihan Şentürk de gerçekten harika bir maç çıkardı.

Mahsum Çapkan, Serkan Yıldız’da üzerine bir şeyler katarak iyi oynayanlar arasında idi.

Son söz olarak bu takım iyi bir takım, sahada iyi mücadele ediyor ama tektik eksikliğimiz var diyebilirim. Mücadele ruhumuzu kaybetmeden ve yönetimsel ve maddi krizleri yaşamadan bir sezonu bitirmek en büyük arzumdur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA