GÜNDEM

ARTUKLU HAMAMI, YARIN TAŞINIYOR

DSİ Genel Müdürlüğü, yarıntaşınacak olan Artuklu Hamamı ile ilgili kamuoyuna brifing verdi.

ARTUKLU HAMAMI, YARIN TAŞINIYOR
05-08-2018 19:07

BÜTÜN HALİNDE TAŞINACAK

Yapılan açıklamada “Genel Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar bu konuda dünyaya örnek olacak niteliktedir.

Ülkemizde bir ilk olan ve 540 yaşında olması itibariyle dünya ölçeğinde bütüncül olarak taşınan en eski tarihi yapı sayılan Zeynel Bey Türbesi’nin yeni yerine taşınması işlemi 12 Mayıs 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 1100 tonluk tarihi yapı taşıma işlemi boyunca hassas cihazlarla yapılan gözlemler neticesinde herhangi bir hasar almadan tamamen emniyetli bir şekilde yeni yerine taşınmıştır. Şimdi ise taşıma tertibatı da hesaba katıldığında 1500 ton ağırlığa ulaşan Artuklu Hamamı’nın bütüncül taşıma işlemi gerçekleştirilecek” denildi.

BAKAN DA TAŞIMA İŞLEMİNİ İZLEYECEK

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile Artuklu Hamamı’nın, yeni yerine taşınacağı belirtilen açıklamada “Artuklu Hamamı, hâlihazırda bulunduğu Hasankeyf’teki mevcut konumu ile yeni yerleşim alanında düzenlenecek arkeoparktaki yeni konumu arasındaki mesafe 2 bin 950 metre olup hamam 70 metre üst kota taşınacak. Taşıma işlemi bu gün saat 05.00’te başlayacak” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA