SİYASET

ASLAN “BÖLGE İLLERİNDEKİ MEMURLAR, BASKI ALTINDA”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde, 7 Haziran seçimlerinden bu yana ülkede kaosun ve 1990'ları aratan hak ihlallerinin yaşandığını, barış ve kardeşliğin ise büyük yaralar aldığını kaydetti.

ASLAN “BÖLGE İLLERİNDEKİ MEMURLAR, BASKI ALTINDA”
11-04-2016 20:50

“KAMU ÇALIŞANLARINA BASKI YAPILIYOR”

Hukukun askıya alındığını, genelgelerle, yönetmenliklerle ya da sözlü talimatlarla tüm muhalif kesimler üzerinde baskı oluşturulduğuna, muhalif noktaların ortadan kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Milletvekili Aslan “Son bir sene içerisinde binlerce kamu çalışanı hakkında soruşturmalar açıldı. Birçok kamu çalışanı görevden alındı, sürgün edildi ve çeşitli cezalarla sindirilmek istendi. Başbakanlığın 17 Şubat 2016 tarihinde yayımladığı genelge ile kamu çalışanlarına yapılan baskı, resmiyet kazandı. Mardin’de, Batman, Şırnak, Diyarbakır, Hakkâri, Ankara, İstanbul ve daha birçok ilde demokratik eylemlere katılan kamu çalışanları bu genelgeye dayandırılarak illegal faaliyet yürüten kişiler olarak tanımlanıp soruşturmalar geçiriyor” ifadelerini kullandı.

AMAÇ, MUHALİF KESİMİ BASKI ALTINA ALMAK MI?

Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Bakan Avcı’ya “Türkiye genelinde öğretmenlere ve Milli Eğitimin diğer çalışanlarına açılan soruşturmalara muhalif kesimi baskı altına alma politikası mıdır? Bu baskı ve soruşturmalar bilinçli bir politikanın sonucu mudur? 2015–2016 yılları içerisinde kaç memur soruşturma geçirdi? Bunlardan kaçı görevden uzaklaştırma, görevden alınma ve başka yere sürgün cezası almıştır?” sorularını yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA