SPOR

ATLETİZM, KARANLIK DÜNYASINI AYDINLATTI

Batman'da görme engelli 20 yaşındaki Yunus Tenşi'nin karanlık dünyasına atletizm ışık oldu.

ATLETİZM, KARANLIK DÜNYASINI AYDINLATTI
17-05-2018 21:28

Liseden sonra evine kapanan görme engelli Yunus, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 2 yıl önce Petrolspor Kulübü ile tanıştı. Güreş elemelerine katılmak için gittiği kulüpte atletizm branşında yeteneğinin keşfedilmesi, Yunus'un yaşamında dönüm noktası oldu. Petrolspor Kulübü Atletizm Takımında 2 yıl boyunca antrenman yapan Yunus, geçen yıl kazandığı Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümünde okuyor. Yunus, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 17–19 Nisan'da Bursa'da gerçekleştirilen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda B2 (az gören) kategorisinde 5 bin metreyi 17 dakika 46 saniyede koşarak Türkiye Şampiyonu oldu.

"TÜM ENGELLER SPORLA AŞILABİLİR"

Yunus Tenşi "Arkadaşlarımın içerisinde en iyi koşan bendim. Güreş hocamız beni atletizm hocası ile tanıştırdı. O günden beri Ümit hoca ile beraber yol alıyoruz, antrenmanlar yapıyoruz" dedi.

“KİMSE ENGELİNDEN DOLAYI EVDE OTURMASIN”

Petrolspor Kulübü Atletizm Antrenörü Ümit Kemal Pişkin, engellerinden dolayı toplumdan soyutlanan, bir kenara itilen, dolayısıyla evde oturmak zorunda kalan herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA