EĞİTİM

Azerbaycan dersliği açıldı

YÖK tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile iş birliklerinin geliştirildiği Batman Üniversitesinde, kardeş Azerbaycan halkıyla kurulan derin bağların bir nişanesi olarak Azerbaycan Dersliği açıldı.

Azerbaycan dersliği açıldı
08-12-2022 03:06
07-12-2022 12:43
BATMAN

Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen açılışa, üniversite ev sahipliğinde düzenlenen Azerbaycan-Türkiye İlişkileri ve Haydar Aliyev’in Rolü konulu konferansa katılmak üzere üniversitede bulunan Azerbaycan Cumhuriyetinin Türkiye Cumhuriyetindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, Vali Vekili İbrahim Güneş ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş halkları arasındaki bağları güçlendirmek ve üniversite öğrencilerinde de bu bilinci pekiştirmek amacıyla açılan derslikte, Azerbaycan’ın tarihi, kültürü ve devlet büyükleri hakkında bilgiler yer alıyor. Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesinin farklı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, en az bir derslerine kurulan derslikte girmeleri öngörülerek dersliği ziyaret etmeleri amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA