EĞİTİM

BAĞIMLILIĞA KARŞI PROJE BAŞLADI

Koruyucu Meleğim Annem Projesinde gönüllü olarak görev alacak rehber öğretmenler bilgilendirme toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında gerçekleşti.

BAĞIMLILIĞA KARŞI PROJE BAŞLADI
15-10-2021 14:07
15-10-2021 14:11
BATMAN

ÇOCUKLARI BAĞIMLILIKTAN KURTARMAK İÇİN GELİŞTİRİLEN PROJE

Rehberlik Araştırma Merkezimizde gerçekleşen toplantıya Şube Müdürü Emrullah Aslan, RAM Yöneticileri ve Koruyucu Meleğim Annem Projesi'nde gönüllü olarak görev alacak rehber öğretmenler katıldı. Proje İl Koordinatörü Sedat Kurt ve RAM Müdürü Mustafa Çakan'ın bilgilendirme sunumundan sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran “Her türlü bağımlılık çocuklar için çok büyük tehlike ve risk içeriyor. Çocuklarımızı her türlü bağımlılıktan korumak için profesyonel bir çalışma içinde olmamız gerekiyor. Bu çalışmada şüphesiz en önemli görev siz rehber öğretmenlerimize düşüyor. Koruyucu Meleğim Annem Projemizi annelerle birlikte yapacağız. Annelere çocuklarda bağımlılık oluşumu öncesi ve risk döneminde oluşabilecek olumsuzlukları ve bu tür durumlarda çocuklara karşı nasıl bir davranış içinde olmaları gerektiği konusunda bilgi vereceğiz” dedi.

7 ay boyunca devam edecek projede, annelerin madde bağımlılığı konusunda eğitilmesi, koruyucu/önleyici ebeveynlik farkındalıklarının arttırılması, annelerin sosyal becerilerinin arttırılması, çocuklarıyla geçirdikleri zamanın daha kaliteli hale getirilmesi sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA