GÜNDEM

BAKAN KASAPOĞLU, BATMAN’DA GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman’da, gelecek dönem yürütülecek projelerin müjdesini verdi.

BAKAN KASAPOĞLU, BATMAN’DA GÖNÜLLERİ FETHETTİ
31-10-2021 16:27
31-10-2021 17:20
BATMAN

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumartesi Günü’nü Batman’da geçirdi. Havalimanında karşılanan Bakan Kasapoğlu, Valilik Binasında gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısına katıldı.

TÜM İLÇELERE GENÇLİK MERKEZİ AÇILACAK

Bakan Kasapoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısından sonra Batman 4. Kitap Fuarını gezdi. Stantları gezerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı Daha Adil Bir Dünya Mümkün adlı kitabı satın alan Kasapoğlu, kitap okuma noktasında gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Gençlerle sohbet eden Kasapoğlu “Batman çok genç bir şehir. Burada gençlerin talepleri karşılamak için hep çalıştık, daha çok çalışacağız. Bu çalışmaları yürütmek üzere Gençlik Merkezlerimiz var. Toplantımızı yaptık, 1 yıl içerisinde Batman’ın bütün ilçelerine Gençlik Merkezlerini açıyoruz. Futbol, basketbol, tenis, voleybol imkanlarını arttıracağız. Batman’dan daha çok şampiyonlar çıkaracağız” dedi.

TPAO TESİSLERİNDE SPORCULALA SELFİE ÇEKTİRDİ

Fuarın ardından TPAO’ya geçen Bakan Kasapoğlu, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir ile görüştü. Petrolspor Güreş Merkezini gezen ve altyapı tesislerinde sporcularla bir araya gelen Kasapoğlu, judo branşında 2021 Tokyo Paralimpik Olimpiyat Üçüncüsü Recep Çiftçi, Güreşte Dünya Şampiyonu Sinan Sadak, Avrupa Üçüncüsü Milli Atlet Ruken Tek ve 50 milli sporcu ile sohbet etti. Sporcularla selfie çeken Bakan Kasapoğlu’na TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından plaket takdim edildi. Bakan Kasapoğlu, TPAO ziyaretinin ardından Batman Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu ve Petrolkent Gençlik Merkezini gezdi, gençlerin bağlama eşliğinde seslendirdiği türküleri dinledi.

HASANKEYF’TE DALIŞÇILARI İZLEDİ

Batman’daki temaslarının ardından Hasankeyf’e geçen Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen Tarihe Derin Dalış programının açılışını yaptı, Ilısu Baraj Gölü'ne dalış yapan gençleri izledi. Bakan Kasapoğlu, Hasankeyf’e gençlik kampı açacaklarının müjdesini verdi. Daha sonra Batman Üniversitesi Kampusundaki Gençlik Merkezini ziyaret eden Kasapoğlu, gençlerle sohbet etti, taleplerini dinledi. Av. Sedat Özevin Caddesi’nde esnafı ziyaret eden Kasapoğlu, esnaf ve vatandaşlara kitap dağıttı. Bakan Kasapoğlu, Batman’da tekvando sporcusu Müzeyyen Talayhan’ın evine de ziyarette bulundu. Bakan Kasapoğlu temaslarını sürdürürken, danışmanlarından oluşan heyetler de farklı ilçeleri gezerek, sorunları ve talepleri not aldı.

BATMAN BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ, SORULARI YANITLADI

Ziyade Et Lokantasında Batman Basını ile akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, soruları yanıtladı. TPAO tesislerinin kullanan Batman Petrolspor’a yeni tesis yapılması konusunda Enerji Bakanı ile görüşeceklerini belirten Kasapoğlu, Yazı İşleri Mürdümüz Hatice Türkan’ın sorusu üzerine “Batman Petrolspor’da başarı hikâyesi gördüm, Sadece Güneydoğu’nun değil, Türkiye’nin yıldızı. Bu ışığı bu takıma gördüm” dedi. Kasapoğlu, Türkan’ın Batman’da sporcuların istifade edebileceği bir olimpik köy kurulması yönündeki talebine ise “Bu teknik bir konu. Değerlendirilip fizibilite yapılması gerekiyor” dedi.  Kasapoğlu, Petrolspor Maçlarının oynandığı Batman Şehir Stadında tel örgülerin kaldırılması yönündeki talebi not alırken, kampanya ve projelerle Batman’da binlerce genci sporla buluşturduklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA