EKONOMİ

Bakliyat fiyatlarına ikinci zam…

Fırsatçılar bu yıl da boş durmuyor. Gıda fiyatlarındaki artışlara ramazan ayı zamları da eklendi. Çarşı pazarda bakliyat ürünlerine yüzde 15 zam yapıldı. Bu zam, marketlere yüzde 20-25 olarak yansıdı.

Bakliyat fiyatlarına ikinci zam…
19-03-2024 01:00
18-03-2024 16:36

GIDA ÜRÜNLERİNE İKİNCİ ZAM

Ramazan ayında gıda ürünlerinde ikinci zam furyası yaşanıyor. Hafta başı itibarıyla toptancılarda bakliyat ürünlerine yüzde 10 zam yapıldı. Toptancıların fiyat artışına perakendeciler de ayak uydurdu. Marketlerde bu aybaşı itibarıyla bakliyat, kahvaltılık, süt ve süt ürünleri grubuna yüzde 15 ilave zam yapıldı. Böylece fiyat artışları yüzde 25'leri buldu. Gülistan Caddesinde yıllardır bakliyat ve baharat ürünleri satan Ömer Duruş "Bakliyat rekoltesinde ciddi düşüşler olmadı, ancak çok yüksek mahsul de alınamadı. Fiyat artışlarında en büyük sebep akaryakıt fiyatları oldu. Anadolu'dan bir kamyonun gelmesinin maliyeti yükleme ve boşaltma dâhil 70-80 bin lirayı buluyor. Bu da fiyatlara zam olarak yansıyor. Geçen aylarda 40 liraya, 55 liraya sattığım pirinç şu an 80 lira, fasulye 70 lira, 80 lira arasında değişiyor. Nohut 90 lira. Bulgur 25-30 lira. Pul biber geçen sene 50 liraya sattığımız pul biber bu sene 300 lira" dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ali hacıoğlu 1 ay önce
bütün kutsal dinlerde kendi kutsal günlerinde indirimler uyguluyor, bizde ise tam tersi nasıl olsa mecburdur almaya yapabileceği kadar zam. biz ne ara bu hale geldik
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA