GÜNDEM

“BALIKÇILARI KALDIRACAĞIZ, MİNİBÜSÇÜLERİ TAŞIYACAĞIZ”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, mahalle buluşmalarının 19.’sunda Meydan Mahallesi Sakinleri ile bir araya geldi.

“BALIKÇILARI KALDIRACAĞIZ, MİNİBÜSÇÜLERİ TAŞIYACAĞIZ”
20-10-2021 17:59
20-10-2021 18:13
BATMAN

Muhtar İşleri Birimi tarafından düzenlenen mahalle buluşmasında Vali Şahin, kendisine iletilen talepleri dinledi, sorunların çözümü için kurum ve birim müdürlerine talimat verdi.

ÇATOM YERİNE BİLGİ EVİ…

Mahalle Muhtarı Erdoğan Atmaca, çok katlı otopark üzerine ÇATOM istediklerini belirtti.

Vali Şahin, çok katlı otopark üzerinde gençlerin ve kadınların kullanabileceği, içinde dersliklerin olacağı ve kursların düzenlenebileceği bilgi evi projesi hazırladıklarını belirtti.

KİMSESİZ VATANDAŞA EV SÖZÜ VERDİ

Mahallede bulunan harabe bir evde yalnız yaşayan Mehmet Atayan’ın sorunun çözümü için kurum müdürlerine talimat veren Vali Şahin “Maliyeti 50 Bin TL’yi geçmeyecek bir prefabrik ev yapabiliriz ya da uygun bir eve kiraya girerse onun kirasını ödeyebiliriz” dedi.

BALIKÇILARI TEK NOKTADA TOPLAYACAĞIZ

Balıkçılar için yeni yer yapacaklarını belirten Vali Şahin “Balıkçıları bir yere toplayacağı. Çünkü yolları ve kaldırımları daraltıyorlar. Kaldırım işgaline karşı zaten zabıta ve emniyetimiz denetim yapıyor, cezai işlem uyguluyor. Biz onları rahatlatacak uygun bir ye tahsis edeceğiz” dedi.

HASANKEYF SOKAĞINA HASANKEYF RESİMLERİ ÇİZİLECEK

Hasankeyf Şemsiyeli Sokağı yeşillendirme talebine karşılık veren Vali Şahin “Bu sokakta bütün duvarları Hasankeyf temalı resimlerle süsleyeceğiz” dedi.

MİNİBÜS DURAĞINA YENİ AYAR

600 metrekarelik alan bulunması halinde mahalleye taziye evi yapabileceklerini belirten Vali Şahin, minibüsçüler durağına ilişkin düzenlemeye yapacaklarını belirtirken “Eki ilçe otogarında ek hizmet binası yapacağız. Baski yanındaki alana otobüs atarım alanı yapıyoruz. Otobüsler buraya taşınacak. Burası bir merkez olacak. Şu anda Belediye karşısında kullanılan mevcut otobüs aktarım yerine de minibüsçüleri alacağız. Vatandaş buradan binebilecek. Eski minibüsçüler durağına da bir semt pazarı yapabiliriz. Yanındaki 110 sokağı da aydınlatacağız. Esnaf biz istiyoruz derse, trafiğe kapatacağımız bu sokağı, oturma yerlerini düzenleyerek seve seve yaparız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA