GÜNDEM

BARO’DA ÇAKAN DÖNEMİ

Batman Barosu 14.Olağan Genel Kurulu, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan Yeni Baro Binası’nda gerçekleştirildi.

BARO’DA ÇAKAN DÖNEMİ
17-10-2016 20:49

İki listenin yarıştığı kurul, kıran kırana bir seçime sahne oldu. 2 dönem Baro Başkanlığını tamamlayan Av. Ahmet Sevim, Başkanlığa 3. dönem için aday olurken, kurulda aday olan diğer isim ise Av. Abdülhamit Çakan oldu. 284 Delegeden 133’ünün oyunu alan Abdülhamit Çakan, 130 oyda kalan Ahmet Sevim’i 3 oy farkla geçerek, yeni Baro Başkanı oldu.

“KİMLİĞE BAKMADAN MAZLUM VE MAĞDURLARIN YANINDAYIZ”

Yeni Batman Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, kimlik ayrımı yapmadan mazlum ve mağdurların yanında yer alacaklarını belirterek “Kimliği ne olursa olsun mazlumun ve mağdurun yanında yer almak, amacı her ne olursa olsun zulmedenin karşısında durmak, en belirgin karakterimiz olmalı. Mazlum ve mağdurlar arasında ayırımcılık yaparak ‘bizden değildir’ diye görmezden gelip, zalimi veya suçluyu ‘bizdendir’ kayırmacılığı ile koruyup kollamak, bizim anlayışımız ve pratiğimiz olamaz” dedi.

“BARO’MUZ, SİYASET KURUMUNUN TARAFI OLAMAZ”

Av. Çakan, açıklamasının devamında “Şüphesiz her meslektaşımızın kendine ait bir dünya görüşü, bir siyasal eğilimi ve aidiyeti olabilir, olması da doğaldır. Bir meslek örgütü ve insan hakları kuruluşu olan Baro’muzun sosyal ve siyasal olaylarla alakalı olmasını zorunlu kılmaktadır. Ancak bu sorumluluk duygusu, Baro’muzu siyaset kurumunun tarafı, siyasi bir hareketin sözcüsü ve partneri kılmamalı, ister iktidar isterse muhalefet olsun, hiçbir siyasi hareketin baroya kendi rengini vermesine yol açmamalıdır. Aksi halde, her siyasi anlayıştan saygıdeğer pek çok meslektaşımızın üyesi olmakla gurur duyduğu Baro’muzun itibar ve saygınlığı, ciddiyeti ve ağırlığı zarar görür” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA