GÜNDEM

BARO “NORMALLEŞME SÜRECİNE DÖNÜLMELİ”

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle uygulanan OHAL süreci ve KHK’lara ilişkin açıklama yapan Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, normalleşme sürecine geçilmesi gerektiğini belirterek Hükümete çağrı yaptı.

BARO “NORMALLEŞME SÜRECİNE DÖNÜLMELİ”
03-11-2016 20:52

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada “Hukuki güvenceyi ve yargı yoluna başvuru hakkını ortadan kaldıran, adil yargılama ve savunma hakkını zedeleyen KHK’lardan uzak durulmalı, OHAL dönemi uygulamalar son bulmalı ve olağan hukuk normları içinde kalınarak normalleşme sürecine bir an önce geçilmelidir” denildi.

“KIŞANAK VE ANLI, TUTUKSUZ YARGILANMALI”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’ın tutuklanması ve Belediyeye kayyım atanması konusunda yapılan açıklamada “Seçilmiş ve görevi başında olan bir belediyenin başkanı veya yöneticisi hakkında kaçma şüphesinin söz konusu olmadığı, tutuksuz yargılanmanın pekâlâ mümkün olduğu göz ardı edilmemeli ve tutuksuz yargılamanın esas olduğu unutulmamalıdır. Öte yandan internet kesintilerinin bütün bir toplumu mağdur, sosyal ve ticari hayatı geçici de olsa adeta felç ettiği, göz ardı edilmemeli, makul ve geçerli bir gerekçe olmaksızın internetin kesilmesi kabul edilemezdir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA