EĞİTİM

BATMAN’A NEDEN TIP FAKÜLTESİ GEREKİYOR?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları, üniversitenin fiziki imkânlarını, öğrencilerin çeşitli fikir, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla Batı Raman Yerleşkesini ziyaret etti.

BATMAN’A NEDEN TIP FAKÜLTESİ GEREKİYOR?
18-12-2021 11:30
18-12-2021 11:31
BATMAN

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Dersliğinde ilk ders sunumunu yapması, kampüs alanını gezmesi ve senato toplantısına katılmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Başkan Özvar’a ilimize neden tıp fakültesi kurulması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

“DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN TIP FAKÜLTESİ ŞART”

Tıp Fakültesi kurulması için başvuru dosyasını titizlikle hazırladıklarını anlatan Rektör Demir “ilimize tıp fakültesinin kazandırılması, daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmek açısından son derece önemli. İlimizde bir eğitim ve araştırma hastanesi bulunuyor ancak Batman Halkının üçüncü derece sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor. Tıp Fakültesinin kurulmasıyla hem Batman Halkı hem çevre iller, kaliteli sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabilecektir. Bir ile Tıp Fakültesi kurulması için gerekli nüfus sayısı 500 bin iken Batman nüfusu 620 binlerde. Son 10 yılda Batman’dan diğer illere Tıp Fakültesi okumak için giden öğrenci sayısı 2 bin. İlimizde Tıp Fakültesi kurulursa öğrencilerimi, Batman’dan ayrılmadan bu bölümü okuyabilecek.  Tıp Fakültesi, sağlık turizminin de gelişmesini sağlayacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA